After work

Teinitytöt ja koirat puistossa

Kelpaisiko arjen ja vapaan täydellinen tasapaino? Oulussa se onnistuu 365 päivää vuodessa.

”Vuorokaudessa tuntuu olevan tunteja enemmän ja yleistä kiireen tuntua vähän vähemmän.”
Maria Vuorensola, oululainen paluumuuttaja

Etenkin moni uusi oululainen kokee, että Oulussa saa lisätunteja vuorokauteen ja aikaa jää enemmän työ- tai opiskelupäivän jälkeen. Vapaalla ehtii tekemään kaikkea kivaa yllin kyllin – mikä ei ole lainkaan ihme.

Kompaktin kokoisessa kaupungissamme kaikki palvelut ovat lähellä ja siirtymiset sujuvat sukkelaan. Sanotaankin, että Oulussa pääsee mistä tahansa minne tahansa 20 minuutissa.

Jokainen tasapainottelee työn ja vapaan kesken – ainakin silloin tällöin. Hyvä balanssi tarkoittaa myös eri asioita eri ihmisille. Jossakin elämänvaiheessa arvoonsa nousevat säännöllinen työaika ja rauhallinen työympäristö. Toiset taas arvostavat enemmän vapaa-ajan mahdollisuuksia tai perheystävällistä asuinaluetta.

Kaikki nämä mahdollisuudet ja paljon muuta ovat tarjolla Oulussa. Tasapainoa huokuvassa kaupungissa, joka saa suupielet taatusti kohoamaan.

Nainen pipo päässä kävelee havumetsässä punotun korin kanssa. Aurinko laskee naisen selän taa ja värjää metsän kultaiseksi.
Oulu on asteen verran luonnonläheisempi kohde, jossa riittää kaikille tekemistä ja ihailtavaa.

Luonto tulee lähelle

Olitpa sitten osaaja, joka haluaa irtautua helposti työn raskaan raadannasta, tai lomalainen vailla huilauspaikkaa, Oulu yllättää ihanasti.

Täällä luonto alkaa ihan kotiovelta tai hotellin kulmilta. Keskustassakin on mahdollisuus nauttia vihreistä maisemista ja kirkkaista vesistä. Niitä maisemia voi katsella myös pääkirjaston ikkunasta lempikirjasta nauttien tai Oulujoen saunalautoilta.

Lue lisää Oulun luontoelämyksistä.

Saunalautta Kesän sauna toimii Tuiran uimarannan läheisyydessä.

Täydellistä rentoutumista – saunalautalla

Ah, kuinka ihanaa onkaan mennä saunaan pitkän päivän jälkeen ja käydä pulahtamassa luonnonveteen. Sen jälkeen voi taas nauttia löylyistä ja Oulujoen vehreistä maisemista.

Koivurannan saunalautta tarjoaa pehmeät löylyt 20 henkilön hirsisaunassa ympäri vuoden. Tuiran uimarannalla puolestaan pääsee Kesän saunaan, jota pyöritetään talkoolaisten voimin.

Kurkkaa Kesän saunan tunnelmaan (avautuu uuteen välilehteen).

Tutustu Koivurannan saunalauttaan (avautuu uuteen välilehteen).

Ihmisiä Varjo-festivaalilla
Oulusta löytyy tapahtumia joka lähtöön ympäri vuoden.

Viihteelle ja viihtymään

Kaipaatko villiä after work -tunnelmaa vai rauhallisempia kulttuurikokemuksia? Oulusta löytyy runsaasti viihdyttäviä vapaa-ajan mahdollisuuksia – pieniä ja isoja elämyksiä, uniikkeja tapahtumia sekä pohjoista kulttuuria.

Lue lisää Oulun herkullisesta viihdeskenestä.

Katso, kuinka mahtavia kulttuurielämyksiä Oulu tarjoaa.

Henna istuu terassilla, etualalla näkyy runsaita vaaleanpunaisia kukkia.
Henna Perkkiö on oululainen paluumuuttaja.

”Vuorokauteen on tullut lisätunteja”

Miltä tuntuu muuttaa takaisin Ouluun monien vuosien jälkeen? Henna Perkkiö kertoo paluumuuttajatunnelmistaan tutuissa, mutta muuttuneissa maisemissa – joissa päiviin on tullut lisää omaa aikaa.

Sukella Hennan fiiliksiin.

Lue myös muiden paluumuuttajien tarinoita.

Katso Doriksen haastattelu yllä olevasta videosta (englanniksi).

”Taukokulttuuri – suomalaista viisautta”

Hongkongilainen arkkitehti Doris Yue, 35, työskentelee oululaisessa Uki Arkkitehdit -toimistossa. Erityisesti häntä inspiroi työpaikan taukokulttuuri, johon sisältyy useita breikkejä pitkin päivää.

Lue lisää Doriksen ajatuksista.