Opiskelu

Kaksi miestä on kiivennyt seisomaan vaaleanpunaisen talon julkisivua vasten ja ottavat tukea toisistaan ja julkisivun osista. Julkisivussa olevan oven yläpuolella lukee Oulun yliopisto.

Mikä olisikaan hauskempi opiskelupaikka kuin Oulu? Tämä nuorekas kaupunki tarjoaa monentasoista koulutusta – ja tietenkin sitä huikean hienoa opiskelijaelämää.

Oulu on arktisen Euroopan nopeimmin kasvava kaupunkiseutu! Täältä jos mistä löydät kavereita kehittymiseen: Meillä on Oulun seudulla 250 000 asukasta ja 120 kansallisuutta. Olemme myös Euroopan mittapuulla melkoisen nuorekkaita, sillä keski-ikämme on vain 38 vuotta. Jopa kolmasosalla oululaisista on korkeakoulututkinto, eli ihan vaatimattomasti voimme sanoa olevamme melko fiksua sakkia. Tule rohkeasti mukaan ja löydä oma polkusi Oulussa.

Ammatillinen peruskoulutus

Ammatillista peruskoulutusta järjestetään ammatillisissa oppilaitoksissa ja oppisopimuskoulutuksena. Katso Oulun mahdollisuudet kootusti kaupungin verkkosivulta (avautuu uuteen välilehteen).

Koulutuskuntayhtymä OSAO (avautuu uuteen välilehteen)

PSK-Aikuisopisto (avautuu uuteen välilehteen)

Oulun konservatorio (avautuu uuteen välilehteen)

Ammattiopisto Luovi (avautuu uuteen välilehteen)

Suomen Diakoniaopisto (avautuu uuteen välilehteen)

Oulun palvelualan opisto (avautuu uuteen välilehteen)

Korkeakoulut

Oulun ammattikorkeakoulu ja Oulun yliopisto kuuluvat Suomen suurimpiin korkeakouluihin. Oulusta löytyy myös kolmas korkeakoulu, Diakonia-ammattikorkeakoulu. Tarjolla näissä on yhteensä yli 60 opiskelualaa. Katso Oulun mahdollisuudet kootusti kaupungin verkkosivulta avautuu uuteen välilehteen).

Oulun ammattikorkeakoulu (avautuu uuteen välilehteen)

Oulun yliopisto (avautuu uuteen välilehteen)

Diak diakonia-ammattikorkeakoulu (avautuu uuteen välilehteen)

Nainen seisoo festareilla

Opiskelija, Oulu on elämäsi paras valinta

Nyt on täydellinen hetki liittyä tyytyväisten opiskelijoiden joukkoon ja alkaa oululaiseksi. Laadukkaan opetuksen lisäksi täällä saat nauttia ensiluokkaisesta elämästä.

Keltaisia opastekylttejä, jotka ohjaavat luentosaleihin.

Miten sopiva koulutus löytyy ja miten siihen haetaan?

Tutkimus ja kehitys

Oulussa panostetaan tutkimukseen ja kehitykseen eniten asukasta kohti maassamme. Tuotekehitysinvestointien määrän positiivinen kasvu tarkoittaa uusien yritysten ja työpaikkojen syntymistä ja sitä, että Suomen tuotekehityksestä merkittävä osa tehdään Oulussa. Tulevaisuuden suuntaa näytetään Oulusta käsin erityisesti ICT-, terveys- ja ympäristöteknologia-aloille.

Tutustu Oulun yliopiston tutkimukseen
Oulun yliopiston tutkimusyksiköt (avautuu uuteen välilehteen)

Tutustu OAMKin tutkimukseen
Oulun ammattikorkeakoulun tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyö (avautuu uuteen välilehteen)

Tutustu Oulun älykkäisiin ratkaisuihin Smart City Oulu -sivulla
Smart City Oulu (avautuu uuteen välilehteen)