Työllisty sinäkin metallialalle!

Oletko etsimässä töitä? Kiinnostaako monipuolinen metalliala? Oulusta ja lähiseudulta löytyy paljon työpaikkoja metallialan ammattilaisille, niin uusille kuin alalle palaaville.

Valittavana on myös runsaasti erilaisia koulutuspaikkoja. Metallialan koulutus on mainio väylä osaajaksi, ja se mahdollistaa ammatin, jossa riittää monia erilaisia työnkuvia. Ala kaipaa lisää osaajia. Tule sinäkin!

Konkarit lavalla: kysymyksiä ja vastauksia metallialasta

We love metal oli näyttävästi esillä Työntaitajiksi-tapahtumassa, jossa nuoret saivat tietoa työelämän eri puolista. Otimme tapahtumassa selvää, mitä metallialasta kannattaa nyt tietää.

Messuständi Oulun teatterilla ja kolme ihmistä

KL Mechanicsin Artun vinkit nuorelle työnhakijalle

”Miten teille pääsee töihin?” Tämä kysymys pyörii nyt monen nuoren mielessä, kun käsillä on kesätöiden ja harjoittelupaikkojen etsiminen. Katso, mitä metallialan konkari kertoo vastaukseksi.

Yhdeksän kysymystä metallialan opinnoista

Kuka sopii alalle ja täytyykö opiskelijalla olla aina haalarit päällä? Koulutuspäällikkö Markus Seppänen työskentelee OSAOlla. Hän kertoo nyt vastaukset kiperiin kysymyksiin, jotka koskevat metallialan opintoihin hakeutumista sekä itse opiskelua.

BusinessOulun tiedote 12.9.2022: ”Kampanja toteutetaan yhdessä yritysten sekä oppilaitosten kanssa – toivottavasti moni saa kipinän hakeutua alalle”


Mitä huikeaa energiaa! 15 kuvaa historian ensimmäisestä Metalliyöstä

Kuvat puhuvat puolestaan: Metalliyöstä löytyi monipuolinen kattaus näytteilleasettajia ja tapahtumaan osallistuneet olivat todella kiinnostuneet alasta.

Koulutus

Haluatko opiskella varman työllisyyden alan? Kenties koneistajaksi tai levyseppähitsaajaksi? Katso alan opiskelupaikat OSAO:n sivuilta ja alla olevista linkeistä.


Uratarinoita

Kurkkaa alan ammattilaisten ja opiskelijoiden fiiliksiin. Miten ja miksi he päätyivät alalle? Oman tarinansa kertovat muun muassa Sini-Sofia, Petteri ja Joseph.

Joseph Laku on viihtynyt ensimmäisessä Oulun-työpaikassaan Rantekilla jo 15 vuotta

Eteläsudanilainen Joseph sai töitä Oulusta puskaradion kautta. Ensimmäiset vuodet olivat haastavia: ”Pomoni joutui piirtämään, koska yhteistä kieltä ei ollut”, hän sanoo.

Sini-Sofia löysi unelmiensa ammatin yllättäen: ”Rakastuin hitsaamiseen”

Oman alansa voi löytää yllättäen. Näin kävi oululaiselle Sini-Sofia Trastille, joka ei voisi nyt kuvitellakaan mieluisampaa ammattia itselleen. – Olen onnekas, että pääsin kokeilemaan hitsausta.

Jussi vaihtoi alaa rakennustyömaalta levyseppähitsaajaksi: ”Työelämäjakso oli todella hauska”

Omatoimisesta opiskelusta OSAOlla pitänyt Jussi Hemmilä suuntaa työelämään taskussaan levyseppähitsaajan paperit ja vakituinen työpaikka.

”Monet eivät ajattele, kuinka paljon hitsaamista ympärillämme näkyykään”

Oulussa toimivan tarkkuusmekaniikan huippuasiantuntija Mectalentin osaamista voi löytää niin kaukaa avaruudesta kuin syvältä valtameren uumenista. OSAOsta valmistuneet hitsaajat Pia Arola ja Netta Sippola ovat tuotteiden valmistuksessa mukana alusta asti tuomassa projekteihin ammattitaitoaan.

Škoda Transtechilla työskentelevä Ville Mäntylä: ”Työssäni näen hyvin konepajan koko prosessin”

Sosiaaliset taidot, uteliaisuus ja avoin asenne kaikelle. Näistä ominaisuuksista on ollut paljon etua työssäni, sanoo projekti-insinööri Ville Mäntylä.

Ville Mäntylä
Petteri Jämsä hitsaa

Petteri opiskeli aikuisena uuden ammatin: ”Metalliala kärsii vääristä mielikuvista”

Yksi puhelinsoitto Iin Konepajalle. Sen jälkeen Petteri Jämsällä oli harjoittelupaikka – eikä hän osannut vielä aavistaa, mitä kaikkea se mahdollistaisi hänelle.

En ollut koskaan aiemmin hitsannut, mutta ensimmäisestä kerrasta lähtien tiesin, että tämä on ’minun juttuni’. Rakastuin hitsaamiseen.


Sah-ko -logo
skoda logo
Ikp logo
rantek logo
nordictank logo
klmechanics logo

Tutustu työnantajiin

Metallialalta löytyy työmahdollisuuksia monille. Katso alan yritykset ja avoimet työpaikat.

Mectalent on tuotesuunnittelun, tarkkuusmekaniikan ja vaativan laitevalmistuksen huippuasiantuntija. Autamme partnereitamme kehittämään ja toteuttamaan innovaatioita muun muassa uusien teknologioiden, turvallisuuden ja terveysteknologian aloilla. Valjastamme laaja-alaisen osaamisemme kumppaneidemme kilpailueduksi suunnittelemalla ja valmistamalla heille räätälöityjä ja laadukkaita ratkaisuja yksittäisistä osista pitkälle kehitettyihin laitekokonaisuuksiin.

Katso avoimet työpaikat.

Nordic Tank on Suomen johtava säiliöperävaunujen ja autosäiliöiden valmistaja. Valmistamme säiliöitä ruostumattomasta teräksestä ja alumiinista niin kuljetukseen, säilytykseen kuin teollisuuden prosesseihin oheislaitteineen. Lisäksi toteutamme konepajatöitä ja erikoistuotteita asiakkaiden tarpeiden mukaan, kuten esimerkiksi raitiovaunujen ohjaamorunkoja. Tarjoamme monipuolisia, mielenkiintoisia ja haastavia työtehtäviä huipputuotteiden parissa Oulussa!

Katso avoimet työpaikat.

Olemme täyden palvelun luotettava ja joustava palveluntarjoaja. Me varmistamme, että asiakkaidemme tuotanto toimii luotettavasti ja tehokkaasti. Palveluihimme kuuluvat metallimyynti, koneistettavien ja hitsattavien osien ja rakenteiden valmistus, SFS-EN 1090 -teräsrakenteiden valmistus, pintakäsittely, teollisuusputkistojen ja säiliöiden valmistus sekä teollisuuden asennus-, korjaus- ja kunnossapitopalvelut. Toimipisteemme sijaitsevat Oulussa.

Katso avoimet työpaikat.

Iin Konepaja Oy valmistaa suuria mittatarkkoja tuotteita ja teräsrakenteita teollisuuden vaativiin olosuhteisiin. IKP Service Oy asennus-, huolto- ja kunnossapitopalvelut takaavat asiakkaidemme toimintavarmuuden kellon ympäri, vuoden jokaisena päivänä.

Metalpower on monipuolinen metallimekaniikan sopimusvalmistaja, jonka asiakkaat ovat isoja kansainvälisiä yhtiöitä. Konekantamme on erittäin laaja ja työllistämme kahdessa tehtaassamme Oulun seudulla yhteensä 135 alan ammattilaista.

Rantek on sähköteollisuuden laitevalmistaja, jonka huippuosaamista ovat käämintä, koneistus ja laitekokoonpanot sekä monipuoliset räätälöitävät ratkaisut.

 

Suomessa Škoda Groupilla työskentelee yli 700 ammattilaista. Työssäsi osallistut Pohjoismaiden johtavan kiskokalustotuotannon kehitykseen, tähdäten kanssamme kohti ympäristöystävällisempää tulevaisuutta ja yhä toimivampaa joukkoliikennettä. Työmahdollisuuksia tarjoamme toimistollamme Oulussa, tehtaallamme Otanmäessä ja Service-yksiköissämme Helsingissä sekä Tampereella.

KL Mechanics on vahva ja arvostettu hienomekaniikan sopimusvalmistaja yli 30-vuoden kokemuksella. Modernit CNC-työstökoneet sekä ammattitaitoinen henkilökunta ovat tehokkaan ja laadukkaan toimintamme perusta. Tarjoamme ja valmistamme vaatimustenne mukaisesti osat ja kokoonpanot yksittäiskappaleista sarjoihin.

Lisää avoimia työpaikkoja

Rantekin työpaikat TE-palveluiden sivuilta (avautuu uuteen välilehteen)

Iin Konepajan työpaikat Työmarkkinatorilta (avautuu uuteen välilehteen)

Ota yhteyttä

Onko sinulla kysyttävää metallialan kampanjasta? Haluatko esille yrityksesi ja avoimet työpaikat?
Tai oletko alan tekijä ja haluat kertoa tarinasi tällä sivulla? Ota yhteyttä meihin.

Annakaisa Vääräniemi
viestintä- ja markkinointikoordinaattori
annakaisa.vaaraniemi@businessoulu.com
040 182 9071