Maahanmuuttajalle

Oppilaita työskentelemässä

Tervetuloa Ouluun – asteen verran parempaan kaupunkiin. Oulu tarjoaa sinulle kansainvälisen, inspiroivan ja kehittyvän kodin. Täällä arki rullaa rennosti omalla painollaan ja elämänlaatu on ensiluokkaista.

Oulu Talent Hub – kansainvälisen osaajan koti

Suunnitteletko muuttoa Ouluun? Vai oletko jo saapunut tänne ja kaipaat tukea? Oulu Talent Hub tarjoaa kansainvälisille osaajille monenmoisia palveluja ja toimintaa – muun muassa tapahtumia, yritysvierailuja sekä uraneuvontaa. Verkkosivuiltamme löydät tietoa palveluistamme ja saat muun muassa tukea työnhakuun.

Oulu Talent Hub -hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto (ESR), ja sitä toteuttavat BusinessOulu, Oulun Yliopisto, Oamk, OSAO sekä Oulun kauppakamari.

Seuraa Oulu Talent Hubia myös LinkedIn-palvelussa #oulutalenthub
Tutustu Talent Hubiin LinkedInissä (avautuu uuteen välilehteen: linkedin.com)

Kolme ihmistä istuu BusinessAseman lavan portailla

Oulun osaamiskeskus Oske – tukea työnhakuun

Oulun osaamiskeskus (Oske) on maahanmuuttajataustaisille työnhakijoille suunnattu palvelu, jossa asiakas saa moniammatillista tukea ja ohjausta oman osaamisen tunnistamiseen, työelämään ja opintoihin.

Jos olet maahanmuuttajatyönhakija, jolla on työlupa Suomessa ja kaipaat apua työnhakuun, ota yhteyttä!


Villa Victor – suomen opetusta ja tapahtumia

Etsitkö paikkaa, jossa voisit verkostoitua sekä opiskella vaikkapa uuden kielen? Monikulttuurikeskus Villa Victorissa annetaan muun muassa maksutonta suomen kielen opetusta sekä monikielistä ohjausta ja neuvontaa. Lisäksi keskuksessa järjestetään useita tapahtumia ja muita kursseja.

Jos et näe videota yllä, voit katsoa sen täällä.

SIMHE-Oamk – oletko kiinnostunut korkeakouluopinnoista?

Oletko maahanmuuttaja ja asut Pohjois-Suomessa? SIMHE-Oamk (Supporting Immigrants in Higher Education in Finland) antaa ohjausta alueella asuville maahanmuuttajille.

Ohjauspalvelut ovat saatavilla kaikille korkeakoulutaustaisille maahanmuuttajille. Tarjolla on myös korkeakouluopintoihin valmentavaa koulutusta, jossa voi vahvistaa myös suomen kielen osaamista.


Maahanmuuttajien opetus

Suomalainen koulutusjärjestelmä tukee maahanmuuttajien yksilöllisiä ja joustavia koulutusväyliä. Oulussa mahdollisuudet ovat monet. Löydä koulutuspolkusi ja nauti opiskelun riemusta!

Lue lisää Oulun koulutuspoluista maahanmuuttajille (avautuu uuteen välilehteen: ouka.fi)


Suomen kielen kursseja

Kaipaatko kurkistuskurssia suomen kieleen? Vai oletko jo opiskellut suomea tovin ja haluat jatkaa kielen oppimista? Oulussa on tarjolla satoja suomen kielen kursseja eritasoisille oppijoille.

Oulun yliopisto tarjoaa kielikursseja kaikkien tiedekuntien tutkinto-opiskelijoille sekä yliopiston ulkopuolisille henkilöille. Tarjolla on myös työelämän suomen kursseja.

Lue lisää Oulun yliopistosta.

Vuolle-instituutin listalla on monen tasoisia suomen kielen kursseja. Se on käynnistänyt myös uuden koulutuksen, jonka tavoitteena on edistää opiskelijoiden työllistymistä suomen kielen taitoja lisäämällä. Koulutus on maksuton ja kurssin suoritettuaan osallistujat saavat todistuksen osallistumisesta ja pätevyydestä.

Lue lisää Vuolle-instituutista.

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto tarjoaa vuosittain yli 600 erilaista kurssia. Kesäyliopisto järjestää kielikurssien lisäksi muun muassa avoimen yliopiston kursseja, ammatillista koulutusta sekä harrastus- ja hyvinvointikursseja.

Lue lisää Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistosta.

Oulun aikuislukiossa maahanmuuttajataustaisille opiskelijoille on tarjolla monia koulutusmahdollisuuksia, kuten Suomi toisena kielenä -opetusta sekä aikuisten perusasteen opetusta päivisin. Suurin osa opetuksesta on maksutonta.

Lue lisää Oulun aikuislukion opetuksesta.


Etsitkö uutta uraa?

Myös näiltä verkkosivuilta saat tietoa avoimista työpaikoista ja tukea urasuunnitteluun:

Jobs in Finland -portaali (avautuu uuteen välilehteen: jobsinfinland.fi)

BusinessAseman työllisyys- ja yritysneuvonta (avautuu uuteen välilehteen: businessasema.com)

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto (avautuu uuteen välilehteen: toimistot.te-palvelut.fi)

Oulun yliopiston Career Centre (avautuu uuteen välilehteen: oulu.fi)


Best news from Oulu, Finland

Tilaa kansainvälinen uutiskirjeemme – Best news from Oulu