12.10. klo 8.3016.00
Tullisali | Tyrnäväntie 16, 90400 Oulu

FutureTech Oulu -tapahtuma kokoaa yhteen Pohjois-Suomen elinkeinoelämää, tutkijoita ja päättäjiä. Maksuton tapahtuma keskittyy älykkään kaupungin mahdollisuuksiin, tekoälyyn ja siihen liittyvään liiketoimintaan sekä uuden teknologian innovaatioihin, jotka vievät eteenpäin älyratkaisuja.

OHJELMA

8.30 Ovet auki ja aamukahvit tarjolla

8.50 Tervetuloa

         Jussi Rämet, Maakuntajohtaja, Pohjois-Pohjanmaa

9.00 Teknologia pelastaa maailman?

         Tuija Pakkanen, Lead, Sustainable Built Environment, VTT

9.40 Smart City Oulu -ohjelma – Minkälainen älykaupunki Oulu on tulevaisuudessa?  

        Ari Saine, yhteyspäällikö Smart City, BusinessOulu

9.50 What is Metaverse, and Why Should I Care?

         Leslie Shannon, Head of Trend and Innovation Scouting, Nokia

10.30 -10.40 Tauko

10.40 Augumenta, yrityscase

11.00 Peili Vision, Vesa Virtanen, Data Scientist

11.20 Open microphone

11.30–12.30 Lounas (omakustanteinen)

12.30 Kehittyneet ohjelmistoratkaisut arvonlisäyksen ytimessä

          Jussi Leponiemi, Asiakkuuspäällikkö ICT, BusinessOulu

12.40 Practical usecases and future visions

          Pasi Vuorio, CEO, Last Bot

13.20 A-CX – Future landscapes of generative AI in business

          Mikko Peltola, COO, A-CX

13.50 Kahvitauko

14.30 Generatiivinen AI ”How to make AI projects actually work?

          Jyrki Puttonen, Solution Architect, Amazon Web Services

15.00 AI nostaa tuottavuuden uudelle tasolle

           Lukas Lundin, Azure Go-to-market Manager, Data & AI, Finland & Sweden, Microsoft

16.00 Tilaisuus päättyy

Ilmoittaudu tapahtumaan

Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen. Tapahtuma on kaikille maksuton.

Jututa asiantuntijoita!

Haluatko keskustella kiinteistö- ja rakennusalan digitalisaatiosta, yhteiskehittämisestä tai älykaupungista kokeilualustana? Kiinnostaako 6G, Radiopark tai data-avaruudet? Tapahtumassa pääset keskustelemaan päivän teemaan liittyvista aiheista asiantuntijoiden kanssa. Voit sopia tapaamiset etukäteen Tavata-alustalla. Ohjeet saat ilmoittautumisen jälkeen, hyvissä ajoin ennen tapahtumaa.

Puhujat:

Tuija Pakkanen, VTT

Tuija Pakkanen (FM) on maantieteilijä, joka työskentelee vetäjänä kestävän rakennetun ympäristön tutkimusalueella VTT:llä. Tavoitteena Tuijalla on pohtia, mihin suuntiin kestävän rakennetun ympäristön teknologista tutkimusta pitäisi viedä Suomessa. Aiemmin hän oli erityisasiantuntijana ympäristöministeriössä Ryhti-hankkeessa rakennusluvituksen ja kaavoituksen digitaalisten tietovirtojen kansallisen yhtenäistäminen piirissä. Tällä hetkellä Tuijan pöydällä on tarkastella immersiivisien digitaalisten teknologioiden vaikutusta rakennettuun ympäristöön, ja siihen, miten tulevaisuuden työ tulee muuttamaan arjenkäyttöämme mutta myös fyysistä rakennettua ympäristöämme. Hänen visionsa on tutustua kokonaisvaltaisesti rakennetun ympäristön dataan, ja pohtia sitä, miten sitä voitaisiin hyödyntää ja datan käyttöä sujuvoittaa.

Leslie Shannon, Nokia

Based in Silicon Valley, Leslie Shannon is Nokia’s Head of Trend and Innovation Scouting.  She focuses on identifying tech disruptions and opportunities, including 5G-powered developments in robotics, drones, visual analytics, Generative AI, and especially Augmented and Virtual Reality.  Her book about the purpose of the Metaverse, Interconnected Realities, will be published by Wiley in June 2023.  She does all her daily fitness in Virtual Reality.

Pasi Vuorio, Digital Commerce Expert

Pasi Vuorio on tekoälyyn hurahtanut digitaalisten palveluiden arkkitehti, jolla on yli 25 vuoden kokemus ohjelmistotuotteiden rakentamisesta. Viimeisen puolikkaan urastaan hän on toiminut yrittäjänä kehittämässä moderneja kaupan alan ratkaisuja niin isoille kuin pienille yrityksille. Espanjassa välivuotta viettämässä oleva Pasi on toiminut koko uransa liiketoiminnan, palvelumuotoilun ja teknologian välimaastossa.  Tällä hetkellä Pasi visioi ja rakentaa tulevaisuuden ratkaisuja usealle toimialalle käyttäen generatiivista tekoälyä. Hän on mukana neuvonantajana useissa startup-yrityksissä ja haaveilee maailman valloituksesta tekoäly avusteisen liiketoiminnan ohjauksen parissa. Voit tutustua viimeisimpiin rakenteilla oleviin konsepteihin osoitteessa https://pasi.ai

Olemme osa Digiviikkoa

FutureTech Oulu on osa BusinessAsemalla 10.–13.10. järjestettävää digiviikkoa, joka nimensä mukaisesti nostaa esille aihetta laajemminkin: Miten digillä tehostetaan hyvinvointia? Miten tekoäly auttaa työnhaussa? Mitä kuuluu verkkokauppiaille? Miten elokuva- ja AV-alan kestävyyttä mitataan? Ohjelman ohessa voi päivittäin tutustua BusinessAseman FabLabiin. Viikon tapahtumat täydentyvät osoitteeseen businessasema.com/tapahtumat.

FutureTech Oulu -event is part of the Digital Week organized at BusinessAsema on 10th to 13th October. FutureTech brings together business life, researchers, and decision-makers from Northern Finland. The event focuses on the possibilities of a smart city and artificial intelligence, as well as how business relates to these themes. Additionally, new technology innovations that advance smart solutions will be highlighted.

Verkostoitumista voit jatkaa vaikka Oulun kauppakamarin Oktoberfest -tilaisuudessa.
Lue lisää ja ilmoittaudu: Oulun kauppakamarin Oktoberfest 2023, Oulu – KauppakamariKauppa

Yhteistyössä

Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Datalla kilpailukykyä ja kasvua, Digtarjotin ja Uraauurtavat pohjoiset innovaatiot hankkeiden kanssa.