Back to News

Kansallisen Siruosaamiskeskuksen valmistelu – vastaa kyselyyn ja vaikuta

EU:n sirusäädöksen (Chips Act) tarkoituksena on kehittää eurooppalaista siruteollisuutta, ja osana laajaa toimenpidekokonaisuutta (Chips for Europe Initiative) EU-maihin perustetaan kansallisia Siruosaamiskeskuksia. Siruosaamiskeskuksen tärkeimpänä roolina on toimia yritysten kontaktipisteenä ja välittäjänä sekä suomalaiseen alan osaamiseen ja fasiliteetteihin, että uusiin keskieurooppalaisiin pilottilinjoihin. Tarkoituksena on helpottaa uusien mikroelektroniikkaan ja puolijohteisiin perustuvien teknologioiden käyttöönottoa yrityksissä, sekä tarjota apua, neuvontaa ja kontakteja esimerkiksi suunnitteluun, kokeiluun, valmistukseen ja yhteistyökumppaneiden saamiseksi. Osaamiskeskuksen palveluiden täytyy kuitenkin ensisijaisesti vastata suomalaisten yritysten tarpeisiin, joten suunnitteluvaiheessa on keskeistä ymmärtää mitä yritykset oikeasti tarvitsevat ja mitä eivät.

Business Tampere organisoi Siruosaamiskeskuksen yhteistä kansallista jatkosuunnittelua. Tavoitteena on avoin ja keskusteleva prosessi, joka johtaa laadukkaaseen hakemukseen sekä Business Finlandille että EU-komissiolle.

Mikroelektroniikka/puolijohdealan yritys tai teknologian hyödyntäjä, toivomme, että ehdit käyttää muutaman minuutin oheisen lyhyen kyselyn täyttämiseen. Vastauksesi auttavat varmistamaan, että osaamiskeskus tulee tekemään oikeita asioita ja vastaa todellisiin tarpeisiin!