Back to News

Onneksi olkoon VALA!

Image of Vala HQ

VALA tulee Ouluun!

VALA Group Oy on perustettu Helsingissä vuonna 2008. VALA on alusta asti ollut laatutalo, jonka ydinosaaminen on siirtynyt ohjelmistotestaamisen kautta vähitellen testiautomaatioon ja lopulta kokonaisvaltaisesti ohjelmiston laatuun. Vuonna 2023 VALA on Suomen johtavia laatutaloja tarjoten kaikki ohjelmiston laatuun tarvittavat palvelut kattavasti yhdestä paikasta.

VALA on palkittu työnantaja, jonka ykkösprioriteetti on työntekijät, jopa ennen asiakkaita. VALAn työntekijöiden suositteluhalukkuutta mittaava eNPS luku 88 on maan parhaimpia toimialasta riippumatta.  

VALA on vuosien mittaan kasvanut hallitusti ja pienen yrityksen kulttuuria vaalien. 2023 alussa VALAlaisia on noin 130 mutta yritys on edelleen kulttuuriltaan “pieni”.  VALA on itseohjautuva organisaatio, missä ei ole esimiehiä ja kaikista suurista asioista päätetään yhdessä koko henkilöstön voimin.

Siili Solutions Oyj omistaa yli 80% VALAsta. VALA on kuitenkin autonominen tytäryhtiö, joka tekee liiketoimintapäätöksensä itsenäisesti. Siili on digitaalisen muotoilutoimiston ja teknologian moniosaajan ainutlaatuinen yhdistelmä. Kun tähän yhdistetään VALAn maan parhaimpiin kuuluva laatuosaaminen, pystyvät yhtiöt yhdessä tarjoamaan hyvin kokonaisvaltaista digitaalisen kehityksen palvelua.

VALAn vahvuutena voi nähdä kyvyn toimia usealla eri toimialalla, joka on muotoutunut luonnollisesti, koska laatua tarvitaan kaikkialla, missä ohjelmistoja kehitetään. Historian saatossa vahvin toimialaosaaminen yhtiölle on kertynyt telekommunikaatio-, elektroniikka-, teollisuus-, ja finanssisektoreilta. Lisää VALAn asiakkaista voit lukea täältä

VALA:n tavoitteet nyt ja tulevaisuudessa

VALA tulee Ouluun, koska useiden asiakkaiden jututtamisen jälkeen yhtiö ymmärsi, että Oulussa on reilusti kysyntää paikalliselle laaja-alaisen osaamisen omaavalle toimijalle. 

“Meillä on useampia asiakkaita, jotka toimivat Oulussa paikallisesti. Heidän, ja myöhemmin muiden potentiaalisten asiakkaiden, kanssa keskusteltuamme, oli meille selvää, että meidän laaja-alaiselle laatuosaamiselle on paikallista kysyntää. Kun lisäksi tavoitteemme on olla Suomen suurin toimija alallamme, alkoi siipien kokeilu Oulussa tuntua jo todella oikealta!”, VALAn toimitusjohtaja Sami Tuomisaari kiteyttää. 

VALA:n toimitusjohtaja Sami Tuomisaari

Alussa yhtiö aikoo edetä maltillisesti ja palkata osaajia kysynnän mukaan ja sopivien tekijöiden löytyessä. Tulevaisuudessa tavoitteet ovat selvästi korkeammalla useissa kymmenissä VALAlaisissa sekä VALAn yrityskulttuurin ja brändin juurruttamisessa Ouluun. 

Yhtiöllä on auki keskustelut jo useiden uusien asiakkuuksien kanssa. Lisäksi Siilin kanssa yhteistyössä tehtävät projektit mahdollistavat kannattavan kasvun uudessa kaupungissa. 

Rekrytointi on auki!

VALA on palkittu työnantaja, joka on voittanut mm. vuoden työnantajabrändin palkinnon sekä palkinnon parhaasta johtamisesta Tuntogaalassa vuonna 2020. Sittemmin lopetetussa Tuntopalvelussa yhtiö oli pitkään työntekijöidensä puolesta Suomen parhaiten arvioitu yhtiö. 

Kun VALAlaisilta viimeksi (11/2022) kysyttiin, miten todennäköisesti he suosittelisivat VALAa työnantajana, oli vastausten keskiarvo 9,4/10 (lue täältä lisää yhtiön työntekijätyytyväisyydestä). 

Tuomisaaren sanoin: “VALAn kulttuuri on poikkeuksellisen lämmin ja empaattinen. Olemme kaikki tavallisia ihmisiä ja meille saa ja pitää tulla omana itsenään. VALAlaisia yhdistää samojen arvojen (Empatia, Oppiminen, Kestävyys, Läpinäkyvyys ja Autonomia) jakaminen, muuten porukkaa ja persoonia onkin sitten aivan laidasta laitaan, minkä koemme luonnollisesti rikkautena. 

Lisää yhtiön poikkeuksellisesta kulttuurista löydät mm. yhtiön Ura-, Kulttuuri– ja Blogi-sivuilta. Ja näiltä sivuilta löytyvät asiat pitävät muuten paikkansa, ainakin jos VALAlaisilta kysytään

Ouluun VALA hakee nyt Testiautomaatioasiantuntijoita ja QA Leadeja, nämä ja muut avoimet paikat löydät täältä

Kaupungin edustaja kommentoi VALA:a näin

BusinessOulun ICT-asiakkuuspäällikkö Jussi Leponiemi pitää VALAn saapumista Ouluun hyvin myönteisenä: “Olemme tyytyväisiä, että VALA on päättänyt perustaa yksikön Ouluun. Tunnistamme VALAn korkean tason profiilitoimijaksi ja sellaisenaan VALA täydentää hienosti myös paikallista ekosysteemiä ohjelmistokehityksen kokonaisuuden tärkeällä osa-alueella. Rekrytointimarkkinat ovat edelleen ohjelmistokehitys- ja testausalalla melko tiukat, mutta verrattuna esimerkiksi pääkaupunkiseutuun, Oulun osaamisekosysteemi tarjoaa realistisen mahdollisuuden edetä rekrytoinneissa. Avautuvien työpaikkojen osalta huomioisin myös erityisesti VALAn upean työnantajaprofiilin. Suosittelen tutustumaan näihin työmahdollisuuksiin!”

Linkit: 

https://www.valagroup.com/fi/

https://www.instagram.com/vala_group/

https://www.linkedin.com/company/vala-group-oy

https://www.facebook.com/VALAgroup

https://twitter.com/VALAgroup