Back to News

Valokuitunen Oy laajenee Oulun alueelle

Kaksi henkilöä pöydän äärellä kahvikuppien kanssa. Valokuitunen logo.

Valokuitunen Oy

Valokuitunen on Telian ja CapMan Infran yhteisyritys. Keskitymme valokuidun rakentamiseen esikaupunkialueiden tiiviisti asutuissa taajamissa ympäri Suomen. Starttasimme huhtikuun alussa 2020, ja suunnittelemme investoivamme lähivuosina yhteensä 200–300 miljoonaa euroa uusien valokuituverkkojen rakentamiseen. Valokuitusten juuret ovat Telialla, missä rakensimme valokuituyhteyksiä pientaloalueille aina vuodesta 2016 lähtien. Valokuitusella työskentelee tällä hetkellä lähes 90 henkilöä ja lisäksi iso joukko tekee töitä valokuidun myynnin ja rakentamisen parissa kumppaniemme kautta.

Mikä on valokuitu?

Valokuitu on ohut, puhdistetusta kvartsilasista valmistettu johdin, jossa voidaan siirtää tietoa laservalolla hyvin nopeasti. Kuidun kapasiteetti on käytännössä rajaton, mikä tekee valokuidusta tiedonsiirron tekniikkana ylivertaisen. Valokuitukaapelit kaivetaan muovisissa suojaputkissa maahan, ja koko maailman tietoliikenne perustuu valokuitukaapeleista muodostuviin verkkoihin. Langattomat 4G- ja 5G-yhteydetkin rakentuvat valokuituverkkojen varaan, sillä jokainen tukiasema ja masto on kiinni valokuituverkossa. Valokuitu on myös ympäristöystävällinen ja energiaa säästävä datansiirron tapa, koska siinä energiatehokkuus suhteessa siirretyn datan määrään on ylivoimainen.

Valokuitunen Oulun alueella

Valokuitunen laajenee Oulun alueelle ja olemme nyt rekrytoimassa myynnin aluevastavaa. Lue lisää tehtävästä ja hae mukaan!

Valokuituseen yrityksenä, sekä valokuituun ja sen kiistattomasti parhaaseen tiedonsiirto-ominaisuuteen, voit tutustua lisää seuraavan linkin kautta: https://valokuitunen.fi/valokuitu/