Sijoittuminen ja investoinnit

Lentokoneen siiven alta näkyy Oulu iltaruskossa, korkealta ilmasta käsin. Katuvalot loistavat keltaisena.

Oulu tarjoaa loistavat mahdollisuudet kestäviin investointeihin keskellä kohisten kehittyvää pohjoista Eurooppaa.

Oulun väestömäärän on ennustettu kasvavan seuraavien vuosikymmenten aikana 20 prosenttia. Samaan aikaan myös kuluttaminen lisääntyy, mutta yhä kestävämmällä tavalla: Oulussa panostetaan kiertotalouteen ja kaupunki aikoo olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Lisäksi esimerkiksi 35 prosenttia Suomen tuulivoimahankkeista sijoittuu Pohjois-Pohjanmaalle.

Oulu – paras paikka sijoittaa ja sijoittua

Oulu on yksi Suomen nopeimmin kasvavista kaupungeista, missä tulevaisuutta rakennetaan maailmanluokan osaamisen ja innovaatioiden avulla. Vahva ICT-alan osaaminen ja historia on luonut Ouluun ainutlaatuisen perustan innovaatio- ja yritystoiminnalle. Alue on myös pohjoisen Skandinavian merkittävin liike-elämän, kulttuurin ja koulutuksen keskus. Oulun seutu onkin paras paikka investoida ja sijoittua, kun etsit yrityksellesi kasvun mahdollisuuksia.

Oulussa on meneillään ja suunnitteilla huomattava määrä uusia hankkeita. Kehitteillä on merkittäviä investointeja keskustan alueelle – suurimpina uusi asemakeskus sekä tapahtuma- ja elämysareena, joiden yhteenlaskettu arvo on jopa 450 miljoonaa euroa, sekä monia tarjolla olevia mahdollisuuksia toimitila- ja majoituskohteissa. Nämä ovat kuitenkin vain jäävuoren huippu, ja sijoittajille on tarjolla kehityskohteita useilla eri aloilla datakeskuksista kestävään teollisuuteen.