Osaajatarinoita

4 international talent at BusinessAsema

Chiara Bosetti, Moustafa Awny, Sharmin Farah ja Niyati Kandikanti ovat Oulu Talent Hub ambassadorit vuonna 2022.

Millaista on työskennellä ja opiskella Oulussa? Tapaa kansainväliset osaajat, jotka ovat muuttaneet Ouluun, ja tutustu heidän kiinnostaviin tarinoihinsa.

Lisää osaajatarinoita voi lukea englanniksi Talent-osiossamme.

”Täkäläisissä ihmisissä pidän siitä, että he ovat mainioita kuuntelijoita”

Kamal Singh tuli Intiasta opiskelemaan Oulun yliopistoon vuonna 2010. Tätä nykyä Kamal työskentelee verkostokoordinaattorina Startup Refugeesilla.

”Täällä työ ja vapaa-aika ovat tasapainossa – mitä muuta voisi pyytää?”

Jawad Malik tuli Pakistanista Ouluun ja opiskeli täällä kasvatustieteen ja teknologian maisteriohjelmassa. Nyt hän työskentelee Nokialla System Performance -insinöörinä.

”Tunsin olevani keskellä satua” – brasilialainen Débora arvostaa Oulun kaupunkiluontoa

Débora Oliveira, 34, on kotoisin Brasilian suurimmasta kaupungista São Paulosta. Tällä hetkellä hän opiskelee Oulun yliopistossa ja tekee työharjoittelua BusinessOulussa. Haastattelimme häntä ja kysyimme fiiliksiä Oulusta.

Sharmin Farah tuntee oppineensa ”sisua” Oulussa

Bangladeshista kotoisin oleva Sharmin Farah työskentelee markkinointipäällikkönä oululaisessa Visidon-yrityksessä. Hän muutti Ouluun vajaat viisi vuotta sitten. Miten hän kokee Oulun ja mikä on täällä parasta? Otimme siitä selvää.

Joseph Laku

Joseph Laku on viihtynyt ensimmäisessä Oulun-työpaikassaan Rantekilla jo 15 vuotta

Eteläsudanilainen Joseph sai töitä Oulusta puskaradion kautta. Ensimmäiset vuodet olivat haastavia: ”Pomoni joutui piirtämään, koska yhteistä kieltä ei ollut”, hän sanoo.

Doris Yue uskoo, että Oulussa unelmat voivat toteutua

Doris Yue, 35, työskentelee arkkitehtina oululaisessa Uki Arkkitehdit -toimistossa. Yue on kotoisin Hongkongista, missä hän on myös suorittanut opintonsa ja tehnyt seitsemän vuotta arkkitehdin työtä, ennen kuin muutti Suomeen.

Nainen katsoo kameraan talvimaisemassa

Oulun pyöräilykulttuuri oli aluksi järkytys, mutta nyt Tamara Louis pyöräilee kaikkialle

Tamara Louis, 30, työskentelee suunnittelijana Uki Arkkitehdeillä. Hän tuli Ouluun Venäjältä syyskuussa 2012. Louisilla on kaksoistutkinto rakennustekniikassa ja tällä hetkellä hän opiskelee arkkitehtuuria. Kysyimme, mitä Tamara Louis ajattelee asumisesta ja työskentelystä Oulussa.