Matkailu

Ihmisiä kuvattuna merenjäällä pyöräilemässä suoraan ylhäältä päin. Aurinko heittää pyöräilijöistä pitkät varjot jäätä vasten.

Nähtävyyksiä, raikkaita luontokohteita, maittavaa ruokaa, elähdyttäviä elämyksiä ja unet vaikka kirkkaan tähtitaivaan alla – mitäpä muuta enää voisit pyytää reissultasi? Niinpä niin, ja kohdekin on jo ihan valmiina: Oulun seutu on aivan ulottuvillasi.

Oulun seutu ilahduttaa monipuolisuudellaan, sillä urbaanista kaupungista pääset kätevästi poikkeamaan Suomen eteläisimmälle tunturialueelle tai jääkauden muovaamalle harvinaiselle luontoalueelle. Kulttuuria, ruokaa, musiikkia ja paljon muita hykerryttäviä elämyksiä löytyy koko seudulta, joka kurkottelee laskettelurinteiltä rannikolle ja saaristoon. Paketoi mukaan majoitus keskustahotellissa, luontokohteessa tai merinäköalahuvilassa, ja ihastuttava loma on jiirissä!

Myös mielenkiintoisia tapahtumia riittää melkein vuoden jokaiselle päivälle, olit sitten urheilun, kulttuurin, historian tai musafestareiden ystävä. Matkailu Oulussa voi olla myös vastustamattoman vastuullista.

Tutustu Oulun matkailun kirkkaimpiin tähtiin

Kolme henkilöä istumassa Hailuodon rannan pitkospuilla, takana näkyy rannan kasvillisuutta ja punaisia taloja. Etummaisella on päällään valkoinen neule, keskimmäisellä kukallinen takki ja taimmaisella värikäs villapaita. Kaikki hymyilevät leveästi.

Täynnä ikimuistoisia hetkiä, paikkoja ja ihmisiä

Oulun seudun kahdeksan ainutlaatuista kohdetta tarjoavat sinulle unohtumattomia elämyksiä ympäri vuoden – aitojen neljän vuodenajan puitteissa! Koko alueeseen ja sen herkulliseen elämystarjontaan voit tutustua VisitOulun kautta.

Pohjolan rengastie on täynnä helppoja elämyksiä!

Tämän helpommaksi ei loma tule: Pohjolan rengastie tarjoaa kaiken kohteesta ravintoloihin ja majoituksesta aktiviteetteihin. Oulun seudun kokemusrikkaan reitistön varrella autoilijat, perheet, luontoilijat ja julkisia suosivat matkailijat pääsevät valitsemaan mieleisensä reitin. Luontokauneutta ja pakahduttavan paljon nähtävää tarjoilevat reitit voi kiertää osissa tai kokonaan.

Mies ja nainen istumassa metsän keskellä oranssin kupoliteltan edessä retkituoleilla makkaraa pienellä pallogrillillä paistaen. Taustalla puiden välissä näkyy valkoinen matkailuauto.
Pikisaaren silta ja Oulun teatteri kesäiltana

Oulu Convention Bureau (OCB)

OCB on Oulun kaupungin virallinen kokous- ja kongressitoimisto, maksuton ja riippumaton Oulun asiantuntija, joka auttaa onnistuneen tapahtuman järjestämisessä. Tapahtumien varsinainen järjestelyvastuu on tapahtumajärjestäjällä, jonka kannattaa ehdottomasti hyödyntää OCB:n palveluiden tarjoama tuki, kattavat tiedot Oulusta kokous-, kongressi- ja tapahtumakohteena sekä kaupunkiorganisaation ja palveluntarjoajien muodostaman verkoston yhteydet.

Vastuullisen matkailijan ehdoton juttu Oulussa on pyörällä liikkuminen. Oulu on kuitenkin maailmankuulu pyöräilykaupunki, joissakin lähteissä jopa talvipyöräilyn pääkaupungiksi nimetty. Eläydy siis paikalliseen tapaan liikkua pyörällä vaikkapa vuokrapyörän avulla.