Liikkuminen

Oululainen arki rullaa asukkaiden ehdoilla. Jokapäiväiset etapit ja suuremmat unelmat saavutetaan vilkkaassa pyöräilykaupungissa helposti ja ekologisesti liikkumalla. Täällä on helppo käydä, mutta saatat huomata, että mieluiten jäisit pitemmäksikin aikaa!

Kuvittele: Oulussa ruuhkat eivät venytä päivien pituutta! Letkeän helppo ja nopea liikkuminen töihin, harrastuksiin ja muihin arkisiin menoihin tarkoittaa suoraan enemmän aikaa juuri siihen, mitä pidät eniten arvossa. Maksimissaan 20 minuuttia minne vain – täällä matkoihin käytetty aika vähenee rutkasti.

Oulu on myös saavutettava – sillä lailla sijainnin kannalta. Vaikka leveyspiirimme on pohjoinen, on tänne sulavaa saapua. Oikeastaan olemme lähellä kaikkea: vain 50 minuuttia pääkaupunkiin, pari tuntia keski-Eurooppaan ja supernopeasti ympäri pohjoista. Lähimpään tunturiinkin pääset 1,5 tunnissa! Vilkasta teknologia- ja yliopistokaupunkiamme palveleva lentoasema matkustajamääriltään Suomen toiseksi suurin, ja juna kuljettaa vihreästi muualle ja takaisin.

Ympärivuotisen pyöräilyn pääkaupunki

Oulu maistuu parhaalta pyöräillen, kesät talvet. Lämpimillä keleillä asfaltti polttaa oululaisten pyöränkumien alla, ja pyöräteitä on täällä satoja kilometrejä. Erikoisleveitä baanoja pitkin pääset tärkeimmille pelipaikoille kaupungissa, ja kuljettaahan sykkeli reippaan retkille vaikka ympäryskuntiin.

Entäs kun tuulee ja tuiskuttaa? Veri vetää talvipyöräilyn pääkaupungin asukkeja silloinkin polkemaan, sillä Oulussa pyöräilyyn tosiaan satsataan myös talvikuukausina. Väylien tehokkaalla kunnossapidolla varmistetaan se, että kävely ja pyöräily ovat useimmille matkoille aina varteenotettava vaihtoehto ympäri vuoden. Jos siis haluat muuttua oikeaksi oululaiseksi, hyppää pyörän selkään tammikuussa ja lähde ihastelemaan huurteista kaupunkia!

Lisää tietoa liikkumisesta Ouluun ja sen sisällä

Ota haltuun kaupungin joukkoliikenne aikatauluineen:
Oulun joukkoliikenteen aikataulut (avautuu uuteen välilehteen: oulunjoukkoliikenne.fi)

Osta liput liukkaaseen liikkumiseen:
Oulun joukkoliikenteen liput (avautuu uuteen välilehteen: oulunjoukkoliikenne.fi)

Saavu Ouluun helposti lentäen:
Oulun lentoaseman sivusto (avautuu uuteen välilehteen)

Junalla saavutat Oulun mistä päin tahansa Suomea:
Oulun rautatieasema VR:n sivustolla (avautuu uuteen välilehteen)

Pääse pyörällä joka paikkaan:
Oulun pyöräreitit kartalla (avautuu uuteen välilehteen: oulunliikenne.fi)