KiertotalousAreena
24.5.2023 Oulussa


Keskiviikkona 24.5. Tullisali täyttyy, kun yritykset ja muut ammattilaiset esittelevät kiertotalousosaamistaan kaikille avoimilla messuilla. Toisaalla Tullisalissa on menossa kiertotalouden seminaari. Yritykset, tutkijat ja kehittäjät ottavat kuitenkin varaslähdön aiheeseen jo edellisenä päivänä Linnanmaalla. 

Kiertotalousmessut ja -seminaari 24.5. klo 9–18 Tullisalissa

Kaikille avoimet messut ovat alueen kiertotaloustoimijoiden esittely- ja kohtaamispaikka. Messuilla on esillä kiertotalousteemaan liittyviä tuotteita, palveluja ja konsepteja inspiraation lähteeksi tai käyttöön otettavaksi.

Seminaarissa luodataan kiertotalouden moninaisuutta ja katsotaan myös tulevaisuuteen Oulun seudulta käsin. Seminaarin pääpuhujana on globaalin yrityselämän kovassa ytimessä muutoksia luotsaava Kaisa Hietala! Huomaathan, että seminaariin tulee ilmoittautua ennakkoon. Ohjelma ja ilmoittautuminen alempana.

Tule
esittelijäksi
messuille: 

Onko sinulla kiertotalouteen liittyvä yritys, tuote, palvelu tai konsepti? Varaa maksuton esittelypiste kiertotalousmessuilta. Toimi nopeasti, sillä paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tutkien ja innovoiden kierroksia kiertotalouteen 23.5. Linnanmaalla  

Yritykset, tutkijat ja kehittäjät suunnistavat etukenossa KiertotalousAreenalle Linnanmaan kautta. 

Biokiertotalouden teemasessiossa mennään päin puuta, mineraaliosiossa poraudutaan metallien talteenottoon, betoniin ja akkuihin, ja kolmannessa sessiossa kiertotaloutta vauhdittaa datan fiksu käyttö. Teemasessioiden lopuksi yleisö pääsee hiillostamaan tutkijoita! 

Tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen tulossa. 

Kiertotalousseminaari 24.5.

Seminaariohjelma

Yhteisessä aamupäivässä käsittelemme sitä, miten muutos kiertotalouteen vaatii yhteistyötä ja uuden oppimista. Kuulemme kiertotaloudesta ja vastuullisuuden kehittämisestä niin bisneksen, yliopiston kuin kaupungin näkökulmasta. 

Iltapäivän ohjelma on jaettu kahteen, eli kiertotalouden yrityksille antamiin uusiin mahdollisuuksiin ja siihen, miten kiertotalous auttaa kehittämään kuntia. Yllättävätkin yritysesimerkit ja kuntien keissit avaavat silmiä kiertotalouden moninaisuudelle ja mahdollisuuksille.

Tarkempi ohjelma tulossa.

Ilmoittautuminen

Avautuu myöhemmin.

Keynote-puhujat

Kaisa Hietala
Liiketoimintajohtaja parantaa maailmaa

Kaisa Hietala on kokenut liiketoimintajohtaja, joka auttaa yrityksiä kääntämään ympäristö̈- ja ilmastohaasteet osaksi strategiaa ja kannattavaa kasvua.

Hietalalla on kahdenkymmenen vuoden kokemus öljyteollisuudesta. Viimeiset kymmenen vuotta hän rakensi ja johti yhtä̈ Suomen menestyksekkäintä teollista innovaatiota: Nesteen Uusiutuvia tuotteita. Tänä aikana uusiutuvat tuotteet nostivat yhtiön markkina-arvoa 35 miljardia euroa ja nelinkertaistivat yhtiön liikevoiton. Hietalalla oli keskeinen rooli yhtiön kasvaessa maailman suurimmaksi uusiutuvan dieselin tuottajaksi. Harvard Business Review listasi yhtiön yhdeksi viime vuosikymmenen parhaista bisnestransformaatioista.

Hietala on globaalin kaivosyhtiö Rio Tinton hallituksen jäsen, Exxon Mobilin hallituksen jäsen, globaalin pakkausjätti Smurfit Kappa Groupin hallituksen jäsen, kärsämäkeläisen kiertotalouslannoitteita valmistavan Tracegrow Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja Oulun yliopiston neuvottelukunnan jäsen. Kemira Oyj:n hallituksessa hän vaikutti vuosina 2016–2021.

Hietalalla on filosofian maisterin tutkinto geofysiikasta Oulun yliopistosta sekä filosofian maisterin tutkinto polaaritieteistä Cambridgen yliopistosta. Hän on Oulun Yliopiston Vuoden Alumni 2021.


Marja Innanen
Yritysvastuullisuuden kehittäjä

Marja Innasen intohimo on edistää kestävää kehitystä. Hän vastaa keväällä 2019 perustetun UN Global Compact Suomen käytännön toiminnasta ja kehittämisestä sekä YK:n yritysvastuualoitteeseen liittyvistä sidosryhmäsuhteista ja kansainvälisestä yhteistyöstä Suomessa.  

UN Global Compact on maailman suurin yritysvastuualoite. ”Yritykset ovat kehityksen moottoreita eikä kestävä kehitys toteudu ilman yrityksiä”, sanoo Innanen. Kansainväliseltä verkostolta suomalaisyritykset saavat globaalin perspektiivin ja raamit sekä parhaita esimerkkejä. ”Haluan olla osaltani tukemassa suomalaisyritysten menestystä ja niiden saamaa liiketoimintahyötyä entistä vastuullisemmasta toiminnasta”. Tarvitaan isoja tekoja, ja keinot löytyvät, kun on tahto ja tietoa taustalla.  

UN Global Compact Suomen johtoon Innanen siirtyi valtioneuvoston kansliasta, jossa hän koordinoi valtioneuvoston kestävän kehityksen työtä. Monipuolisella urallaan Innanen on esimerkiksi edistänyt suomalaista ruokakulttuuria, työskennellyt luonnonsuojelun asiantuntijana, tulevaisuuden tutkijana ja konsulttina, ja hän on kutonut laajat verkostot yritysvastuukenttään. Tieteellisen pohjan työuralle antoi Kuopion yliopiston soveltavan eläintieteen ja ympäristöhygienian koulutus. 


Mirja Illikainen
Kiertotalouden kehitys
tutkimuksen keinoin

Jussi Tornberg
Kokemusten kautta kestävään tulevaisuuteen  

Katri Luoma-aho
Kiertotalousklusterin rakentaminen

Antero Kiljunen
Kierrätyksen ketterä kehittäjä

Jetta Liukkonen
Vaatteiden pelastaja paikallaan

Ykä Marjanen
Teknovelho muuttaa roskan ruoaksi

Karoliina Tuukkanen
Kuntaveturi yritysten kumppanina

Marko Kilpeläinen
Kiertotalous maankäytössä ja rakentamisessa

Juha Toivanen
Ekosuunnittelu ja standardointi

Mikko Veijola
Kiertotalouden edistämistä Taitonetin peräsimessä jo yli 17 vuotta

Maria Holopainen
Business Lead on Circular Economy

Näytteilleasettajat messuilla

Saapuminen messuille ja seminaariin

Tullisali
Tyrnäväntie 16, 90400 Oulu

Katso sijainti kartasta

Saapuminen:
Tullisaliin on kätevä pyöräillä, kävellä, tulla julkisilla tai omalla autolla. Joukkoliikenteen pysäkeiltä Limingantulli E ja Limingantulli P on noin 500 metriä Tullisaliin, ja myös maksutonta pysäköintitilaa riittää.

Aikataulut ja pysäkeille liikennöivät linjat voit kätevästi tarkastaa suoraan Oulun joukkoliikenteen sivuilta.

KiertotalousAreenan järjestävät

Euroopan aluekehitysrahaston logo