Northern Power H2 Now!

NORTHERN POWER – H2 NOW!
22.3.2023 klo 10–17 Oulu | Tullisali


Vety päästöttömässä
liikenteessä ja logistiikassa

Pohjoisessa on runsaasti kestävän liikkumisen edellyttämää puhdasta ja uusiutuvaa energiaa. Oulun seudulla on mahdollisuus profiloitua kestävän liikkumisen edelläkävijäksi.

Northern Power -tapahtuma avaa vetytalouden mahdollisuuksia yrityksille ja päättäjille keskittyen vedyn hyödyntämiseen liikkumisessa ja logistiikassa.
Tilaisuuteen tuodaan tutustuttavaksi vetykalustoa, kuten vetyautot Toyota Mirai ja Hyundai Nexo sekä useita pienoismalleja, jotka esittelevät vetyteknologiaa.

Tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat Toyota Auto Finland Oy ja Skarta Energy Oy. Tapahtuman tuottaa BusinessOulu yhteistyössä Oulu Automotive Clusterin kanssa.

Rekisteröidy
tapahtumaan

Tilaisuus on maksuton

Tarjoilujen varmistamiseksi tulee kaikkien rekisteröityä tapahtumaan.

Rekisteröinti on päättynyt

Ohjelma

Aamupäivä

8.30-10.00 Aamukahvi,
verkostoitumista ja tutustumista vetykalustoon.

10.00 Tervetuloa Northern Power -tapahtumaan!
Kaupunginjohtaja Seppo Määttä, Oulun kaupunki

10.05 Keynote: Suomi vetytaloudessa. 
Elinkeinoministeri Mika Lintilä, Työ- ja elinkeinoministeriö
(video)
Valtiosihteeri Ann-Mari Kemell, Työ- ja elinkeinoministeriö

10.20 Kommenttipuheenvuorot
Toimitusjohtaja Juha Juntunen, Oulun Energia Oy
Kaupunginjohtaja Seppo Määttä, Oulun kaupunki

10.30 Vety EU:ssa ja kansainvälisesti – mitä mahdollisuuksia tämä meille antaa?
Puheenjohtaja Matti Malkamäki, Kansallinen vetyverkosto

10.50 Joustava vetytuotanto SOC-teknologialla
Toimitusjohtaja Erkko Fontell, Convion Oy

11.10 Synteettinen uusiutuva metaani vetypohjaisen liikenteen mahdollistajana
Myyntijohtaja Sami Lakio, Q Power Oy                        

11.30 Kommenttipuheenvuoro
Liiketoimintajohtaja Vikke Saarelainen, Skarta Energy Oy

11.45-13.15  Lounastauko,
verkostoitumista ja tutustumista vetykalustoon.

Iltapäivä

13.15 Small and large Hydrogen Refueling Station for subarctic and arctic conditions
CEO Boh Westerlund, Oazer AB

13.35 Vetytankkausverkoston rakentaminen Suomeen ja Pohjois-Eurooppaan
Operatiivinen johtaja Petri Luoma, Hydre Oy

13.55 Kommenttipuheenvuorot
Yksikönpäällikkö Veikko Suihkonen, Recion Oy
Toimitusjohtaja Satu Heikkilä, Nordic Tank Oy

14.15 Toyotan visio päästöttömästä liikenteestä. Toyota’s vision of CO2 free mobility.
Toimitusjohtaja Heikki Freund, Toyota Auto Finland Oy
Technical Head Stephan Herbst, Powertrain Hydrogen & Fuel Cell Business, Toyota Motor Europe.

14.45 Kahvitauko Verkostoitumista ja tutustumista vetykalustoon.

15.15 Esiselvitys vetytalouteen siirtymisestä erityisesti Pohjois-Pohjanmaan alueella.
Ohjelmajohtaja Markku Kemppainen, Raahen Seudun Kehitys
Tutkimusprofessori Juha Lehtonen, VTT

16.15 Yhteenveto päivästä. Verkostoitumista ja tutustumista vetykalustoon.

17.00 Tilaisuus päättyy.

Puhujat

Mika Lintilä,
Työ- ja elinkeinoministeriö, elinkeinoministeri


Mika Lintilä on keskustalainen kuudennen kauden kansanedustaja ja elinkeinoministeri. Lintilä on työskennellyt kansanedustajana vuodesta 1999 ja toiminut tuona aikana muun muassa eduskunnan talousvaliokunnan ja valtiovarainvaliokunnan jäsenenä sekä verojaoston puheenjohtajana. Lintilä toimi elinkeinoministerinä myös Juha Sipilän hallituksessa.

Ann-Mari Kemellin kasvokuva

Ann-Mari Kemell,
Työ- ja elinkeinoministeriö, elinkeinoministerin valtiosihteeri


Ann-Mari Kemell on 19.4.2022 aloittanut elinkeinoministeri Mika Lintilän valtiosihteerinä.
Kemell siirtyi tehtävään valtiovarainministeri Annikka Saarikon talouspoliittisen erityisavustajan tehtävästä. Tätä ennen hän on toiminut useiden ministerien talous- ja veropoliittisena erityisavustajana. Ennen erityisavustajan työtään Kemell toimi Keskuskauppakamarissa talous- ja elinkeinopolitiikasta vastaavana johtajana.

Erkko Fontell, Convion, CEO


Erkko Fontell on Convion Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja. Convion on yksi johtavista polttokennoalan teknologiayhtiöistä, joka kaupallistaa tuotteita hajautetun sähköntuotannon ja vedyn tuotannon sovelluksiin. Erkko On taustaltaan kone- ja energiatekniikan DI joka johti Wärtsilän polttokennojen tutkimusohjelmaa vuodesta 2001 vuoteen 2012, jolloin toiminnot siirrettiin Convion Oy:lle.

Seppo Määttä,
Oulun kaupunki
KTT, kaupunginjohtaja


Seppo Määttä työskenteli 2019–2023 valtioneuvoston kanslian strategiaosaston osastopäällikkönä. Vuosina 2011–2019 Määttä toimi Broad Scope Management Consulting Oy:ssä osakkaana ja hallituksen puheenjohtajana. Tätä ennen hän on työskennellyt muun muassa Taideyliopiston perustamishankkeen projektijohtajana, Talent Partners Public Consultingin toimitusjohtajana, valtiovarainministeriössä johdon asiantuntijana ja projektijohtajana sekä Pohjoismaiden ministerineuvoston sihteeristön neuvonantajana.

Kuva: Aapo Riihimäki/VNK

Juha Juntunen,
Oulun Energia Oy,
toimitusjohtaja


Juha Juntusella on monipuolinen kokemus liiketoiminnan kehittämisestä ja merkittäviä investointihankkeita sisältävien toimintojen johtamisesta kansainvälisessä toimintaympäristössä. Hän on toiminut Oulun Energian toimitusjohtajana tammikuusta 2020.

Matti Malkamäki, Hycamite TCD Technologies, COB


Matti Malkamäki on cleantech/deeptech -sarjayrittäjä ja aktiivinen jäsen vetyyn liittyvissä verkostoissa.

Sähköntuotannon uransa jälkeen Matti perusti ensimmäisen cleantech-yrityksensä vuonna 2002 Suomeen. Laajennettuaan yrityksen liiketoimintaa Saksaan ja lopulta listattuaan sen, Matti perusti Aurelia Turbinesin vuonna 2013. Aurelia kaupallistaa pieniä kaasuturbiineja, jotka voivat käyttää vetyä polttoaineena. Matti on Hycamite TCD Technologiesin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja. Hycamite kaupallistaa teknologiaa metaanin pilkkomiseen vedyksi ja kiinteäksi hiileksi.

Matti on myös ECH2A Energy – CEO pyöreän pöydän jäsen, Suomen Vetyklusterin ohjausryhmän jäsen, Suomen Vetyverkoston ohjausryhmän puheenjohtaja ja BotH2nian puheenjohtaja.

Hän on myös yksi Hydrogen Europen vähähiilisen vetytyöryhmän perustajajäsenistä. Hänet on kutsuttu puhumaan vetykehityksestä kotimaisissa ja kansainvälisissä tapahtumissa. Matti kirjoittaa säännöllisesti vedystä ja energiatehokkuudesta Linkedinissä ja muissa medioissa. 

Sami Lakio

Sami Lakio, Q Power Oy
myyntijohtaja


Sami Lakio vastaa Q Powerilla niin kotimaisesta kuin kansainvälisestäkin asiakkuuksista sekä kaupallisista hankkeista.

Vikke Saarelainen, Skarta Energy, varatoimitusjohtaja


Vikke Saarelainen on kokenut liiketoiminta- ja operatiivinen johtaja, joka on kartuttanut osaamistaan useammalta teollisuuden alalta niin startup-yrityksissä, pk-sektorilla kuin globaaleissakin yrityksissä Suomessa ja rajojen ulkopuolella. Vikke on tunnettu innovatiivisena uudistajana ja ei pelkkää ottaa vastaan suuria yhteiskunnallisia haasteitakaan. Vaikka nyt viimeisimpänä energiamurros ja vihreä siirtymä.

Nykyisessä roolissaan Skarta Energyn varatoimitusjohtaja Vikke vastaa uusiutuvan energian hankekehityksen operatiivisesta johtamisesta ja tuntee erityisesti aurinkoenergian tuottamiseen liittyvät yhteiskunnalliset haasteet ja mahdollisuudet. Vikke on mukana mm. OYH2 – Vetysäiliö Oulun yliopiston vetytutkimukseen -hankkeen ohjausryhmässä ja kiertää aktiivisesti kertomassa uusiutuvan energian ja vetytalouden ilosanomaa eri maakunnissa ja tilaisuuksissa.

Boh Westerlund, Oazer AB, Founder/CEO


Founder and CEO of OAZER AB. An entrepreneur and pioneer with extensive experience and technical knowledge. Has managed several companies with a focus on product and system development, especially for electric vehicles and now finally production, storage, and distribution of hydrogen for Fuel Cell vehicles through OAZER’s own small but scalable Hydrogen Refueling Stations (HRS) and, as a partner to Resato in Holland, for large public HRS

Veikko Suihkonen,
Recion,
tehtaanjohtaja

Veikko Suihkonen työskentelee Recion Oy:n Ylivieskan putkistotehtaan johtajana. Veikolla on kokemusta vaativista putkistoprojekteista sekä tekniseltä puolelta että työturvallisuusjohtamisen saralta.

Recion Oy tarjoaa asiakkailleen putkistotuotteita esivalmisteina tai valmiina projektitoimituksina maailmanlaajuisesti. Työkohteita ovat esimerkiksi ydinvoimalaitokset, konventionaaliset voimalaitokset tai prosessiteollisuuden tehtaat sekä kaasujen siirtolinjat. Recionin väki on toimittanut vetyputkistoja sekä rakentanut vetylaitoksia satojen putkitonnien kokemuksella.

Petri Luoma, HydRe
COO / Founder


Pitkänlinjan kaasualan ammattilainen, jonka intohimona on päästä kehittämään yhteiskuntaa vihreämpään suuntaan askel… vetyasema kerrallaan.

Satu Heikkilä, Nordic Tank, toimitusjohtaja ja osakas


Satu Heikkilä on kokenut liiketoiminta- ja operatiivinen johtaja, jolla on kokemusta sekä kotimaisesta että kansainvälisestä yritystoiminnasta, ja osaamista useammalta teollisuuden alalta. Satu on toiminut kasvuhakuisissa pk-yrityksissä ja suurissa kansainvälisissä yhtiöissä, joissa operatiivisen johtamisen lisäksi toiminnan käynnistäminen, kasvattaminen, kehittäminen ja erilaiset järjestelyt ovat olleet arkipäivää. Nykyisessä tehtävässään Nordic Tankin toimitusjohtajana Satu hyödyntää aikaisempaa työkokemusta liike-elämässä sekä työuran alun työtehtäviä Oulun yliopistossa innovatiivisessa työympäristössä.

Oululainen Nordic Tank Oy on konepajateollisuuden ’high tech’ -toimija, joka uskoo ja panostaa vetytalouden mahdollisuuksiin. Yhtiön toimintaperiaatteisiin kuuluu kyky uusiutua ja kehittää uusia tuoteryhmiä strategisten kasvutavoitteiden saavuttamiseksi. Yhtiö on mukana Business Finlandin rahoittamassa MASCOT-hankkeessa v. 2022-2025, jossa kuusi yritystä ja kaksi tutkimuslaitosta edistävät fossiilivapaisiin vety- ja kiertotalouden prosesseihin siirtymistä.

Heikki Freundin kasvokuva

Heikki Freund, Toyota Auto Finland Oy, toimitusjohtaja


Heikki Freund on toiminut autoteollisuuden parissa yli 20 vuotta. Pitkällä urallaan hän on vastannut mm. Toyotan myynnistä, markkinoinnista ja brändiviestinnästä Suomessa ja Euroopassa.

Stephan Herbst,
Toyota Motor Europe, Technical Head

Stephan Herbst has 17 + years of automotive/mobility sector manager experience. He is a industry thought leader on climate policy, green/emerging technology, fuel cell scale-up, R&D in mobility.

Stephan is a member of the Management Board and co-secretary at Hydrogen Council.

Markku Kemppainen, Raahen seudun kehitys, Ohjelmajohtaja


Markku Kemppaisella on kattava työkokemus metalliteollisuuden vaativissa projekteissa ja yrityksille suunnatuissa kehityshankkeissa. Tällä hetkellä hän vastaa Pohjois-Pohjanmaan liiton rahoittaman R4H2 – REACTions for Hydrogen hankkeen toteutuksesta.

Juha Lehtonen, VTT, tutkimusprofessori


Juha Lehtonen on VTT tutkimusprofessori fokusalueenaan kestävien polttoaineiden ja kemikaalien tuotanto. Juhalla on pitkä kokemus suomalaisesta öljynjalostus- ja kemianteollisuudesta sekä vetyä hyödyntävien kemiallisten prosessien kehittämisestä.

Tapahtuman juontaa

Janne Hietaniemi
BusinessOulu,
asiakkuuspäällikkö


Hietaniemi on toiminut cleantech-yrittäjänä sekä myynnin ja kansainvälisen liiketoiminnan luennoitsijana. Lisäksi hän on yksi Suomen kokeneimmista verkostojohtajista. Hietaniemi on myös työskennellyt uusien liiketoimintojen ja teollisuuden asiakkaiden parissa Granlundilla ja Motivassa sekä johtanut Finprossa globaaleja tiimejä, jotka toimivat suomalaisten pk-yritysten hyväksi maailmalla. 

Saapuminen tapahtumaan

Tullisali
Tyrnäväntie 16, 90400 Oulu

Katso sijainti kartasta

Saapuminen:
Tullisaliin on kätevä pyöräillä, kävellä, tulla julkisilla tai omalla autolla. Joukkoliikenteen pysäkeiltä Limingantulli E ja Limingantulli P on noin 500 metriä Tullisaliin, ja myös maksutonta pysäköintitilaa riittää.

Aikataulut ja pysäkeille liikennöivät linjat voit kätevästi tarkastaa suoraan Oulun joukkoliikenteen sivuilta.

Majoitus

Scandic Oulu
City

129€/1hh/vuorokausi
149€/2hh/vuorokausi

Scandic Oulu Station

119€/1hh/vuorokausi
139€/2hh/vuorokausi

Varaukset Scandic -hotelleihin suoraan tästä

Varaukset voi tehdä myös sähköpostilla tai puhelimella, varaustunnus näihin varauksiin on BNOR210323. 

Huoneet ovat varattavissa 7.3.2023 mennessä tai hotellin varaustilanteen mukaisesti. 

De Gamlas Hem

90€/1hh/vuorokausi
110€/2hh/vuorokausi

Huonevarauksen voi tehdä soittamalla  +358 75 325 7600 tai sähköpostitse info@degamlashotel.fi. Varaamisen yhteydessä tulee mainita että huone varataan BusinessOulun -kiintiöstä.

Järjestäjät

Yhteistyössä

Euroopan aluekehitysrahaston logo
Nordic Tank
Oulun Energian logo