Northern Glow 2024
NORTHERN GLOW
-BISNESFOORUMI
20.11.2024 klo 11–18
Tullisali, Oulu
Tekoäly kasvun vauhdittajana
Northern Glow ‑tapahtuma valaisee jälleen Oulun liike-elämää 20. marraskuuta, tarjoten uusia näkökulmia, inspiraatiota ja verkostoitumismahdollisuuksia. Tänä vuonna sukellamme tekoälyyn ja sen tuomiin liiketoimintahyötyihin.
Haluatko viedä liiketoimintasi uudelle tasolle? Oletko kiinnostunut tekoälyn käytännön soveltamisesta? Etsitkö uusia kasvumahdollisuuksia? Tekoäly voi mullistaa yrityksesi toimintatavat, tehostaa prosesseja ja luoda uusia mahdollisuuksia. Northern Glow ‑bisnesfoorumissa kuulet viimeisimmät edistysaskeleet ja saat konkreettisia vinkkejä, miten tekoäly vapauttaa aikaa ihmisiltä, tuo säästöjä, tehokkuutta ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia.
Mitä tapahtuma tarjoaa?
- Huippupuhujat: Alan johtavat asiantuntijat jakavat tietämystään tekoälyn nykytilasta ja tulevaisuudennäkymistä.
- Verkostoituminen: Mahdollisuus tavata ja vaihtaa ajatuksia muiden yritysten ja organisaatioiden päättäjien ja asiantuntijoiden kanssa.
- Innostavat esimerkit: Menestystarinat yrityksistä, jotka ovat jo ottaneet tekoälyn osaksi liiketoimintastrategiaansa ja saavuttaneet tuloksia.
Miksi osallistua?
Tekoäly ei ole enää tulevaisuuden teknologia – se on jo täällä ja muuttaa tapaa, jolla yritykset ja organisaatiot toimivat. Tämä tapahtuma tarjoaa sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia, verkostoitua ja inspiroitua, jotta voit viedä organisaatiosi kohti menestystä tekoälyn avulla. Älä jää jälkeen – tule mukaan ja ota selvää, kuinka voit hyödyntää tekoälyä liiketoiminnassasi!
Pohjoisen parhaana bisnestapahtumana palkittu Northern Glow tarjoaa tänäkin vuonna osallistujilleen kansainvälisen tason inspiroivia puheenvuoroja, konkreettisia esimerkkejä ja elämyksiä.
Varmista paikkasi jo nyt ja tule keräämään parhaat opit! Lämpimästi tervetuloa!
Ohjelma
11.00 Ilmoittautuminen ja lounas
12.00 Tervetuloa! Johdatus päivän teemaan
Maria Ritola, yrittäjä ja teknologiavaikuttaja
12.20 KEYNOTE: Tekoälytyökalut arkeen – mitä on hyvä tietää tekoälystä tänään
Antti Merilehto, tekoäly-yrittäjä ja bestselling tietokirjailija
Millä tavalla tekoälytyökalut tuovat arkeen apua? Kannattaako ottaa monta työkalua heti käyttöön vai keskittyä yhteen? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen Antti Merilehdon puheenvuorosta, jossa Antti kertoo esimerkkejä eri toimialoilta.
12.55 Tekoälyn nykytila suomalaisyrityksissä – miten vauhdittaa tekoälyn soveltamista ja kehittämistä yhteistyön keinoin?
Karoliina Partanen, johtaja, tekoälyverkosto AI Finland
13.15 Ohjelmatauko ‒ verkostoidu & virkistäydy
13.45 Mitä meidän jokaisen tulisi oivaltaa datasta ja tekoälystä?
Tommi Vihervaara, johtava asiantuntija, tiedonhallinta, PostiGroup
14.10 CASE: Yhteisöllisyys, struktuuri ja läpinäkyvyys tekoälykokeilujen vauhdittajina
Tove Mylläri, AI Innovation Lead, YLE
14.30 Tekoäly käyttöön! – Mikä voisi mennä pieleen?
Heidi Kananen, johtaja, Yritysasiakkaat ja palvelut, Kaleva Media
14.50 Paneelikeskustelu: Tekoäly muuttaa bisnestä – miten tarttua mahdollisuuksiin ja olla mukana muutoksessa?
• Mitä konkreettisia tapoja on hyödyntää tekoälyä? Millaisia tuloksia on saatu?
• Mitä kasvumahdollisuuksia se tuo?
• Mitkä ovat olleet suurimmat haasteet tekoälyn hyödyntämisessä? Miten ratkaistu?
• Miten tekoäly on muuttaa työntekemisen tapaa ja miten yritykset voivat valmistautua tähän muutokseen? Miltä tulevaisuus näyttää?
Keskustelemassa:
Heikki Ailisto, tutkimusprofessori, VTT
Karoliina Partanen, johtaja, tekoälyverkosto AI Finland
Valtteri Kujala, perustaja, Valfi
Keskustelun moderoi: Maria Ritola, yrittäjä ja teknologiavaikuttaja
15.15 Ohjelmatauko ‒ verkostoidu & virkistäydy
15.45 CASE: Artificial intelligence in Ukraine’s global communication efforts
Maria Lypiatska, Head of BRAND UKRAINE NGO
16.05 KEYNOTE: Rethinking AI and its impact on Business and Humanity
Daniel Hulme, Founder and CEO, Satalia & Chief AI Officer, WPP
Working in academia, the public and private sectors, Daniel is a globally recognised expert in Artificial Intelligence as well as its applications and the social, commercial, economic and ethical implications. In a world where many believe access to more and more data will lead to ever better decision-making, he looks at what AI really is, as well as identifying the current and future challenges and opportunities for emerging technologies. Daniel provides a radical new framework for thinking about AI, and discusses how organisations can practically adopt these technologies and avoid being seduced by the hype. He argues that whilst these technologies are incredible at creating growth and streamlining operations, for companies to stay innovative they need to also use AI to unlock the creative capacity of their workforce. Daniel also covers the macro impact these technologies may have on business and humanity over the coming decades.
16.45 Tapahtuman yhteenveto
Maria Ritola, yrittäjä ja teknologiavaikuttaja
16.50 –18.00 Afterwork & verkostoitumista
Liput tapahtumaan
Northern Glow
-tapahtumaliput
Early Bird ‑hinta: 129 € (voimassa 30.9. asti)
Normaali hinta: 199 €
Hintoihin lisätään alv. 25,5 %.
Hinnat sisältävät tapahtuman sähköiset materiaalit, kahvit, lounaan sekä afterwork-tilaisuuden tarjoilut.
Yli viiden lipun ryhmätilauksiin, kysy erillinen tarjous.
Lisätietoja lipuista: henna.huttunen@businessoulu.com
Tapahtuman kumppanuudet
Oletko kiinnostunut Northern Glown yhteistyökumppanuudesta tai ständipaikasta tapahtumaan? Ota rohkeasti yhteyttä, räätälöimme tarpeidesi mukaisen kumppanuuspaketin.
Lisätietoja kumppanuuksista: johanna.kamunen@businessoulu.com
Puhujat
Daniel Hulme
Founder and CEO, Satalia & Chief AI Officer, WPP
Dr Daniel Hulme is a leading expert in Artificial Intelligence and emerging technologies. He is the CEO of Satalia, an award-winning company that provides AI products and solutions for global companies such as Tesco and PwC, and he is also the Director of UCL’s Business Analytics MSc, applying AI to solve business and social problems. In August 2021, post Satalia’s acquisition, Daniel became WPP’s Chief AI Officer.
Daniel is passionate about how technology can be used to govern organisations and bring positive social impact. He also understands the capabilities of AI but also the future challenges and opportunities for AI, considering how and why we need to embrace these emerging technologies. Dr Hulme is a contributor to numerous books, podcasts and articles on AI and the future of work. He has a Masters and Doctorate in AI from UCL, lectures on topics in Computer Science and Business, and is passionate about how technology can be used to govern organisations and bring positive social impact.
Daniel has advisory and executive positions across companies and governments. He holds an international Kauffman Global Entrepreneur Scholarship and actively promotes purposeful entrepreneurship and technology innovation across the globe. He is a serial speaker for Google and TEDx and is a faculty member of Singularity University.
Antti Merilehto
Tekoäly-yrittäjä ja bestselling tietokirjailija
Antti Merilehto on innostava ja selkeäsanainen puhuja. Hän on tekoäly-yrittäjä ja bestselling tietokirjailija. Antilla on pitkä tausta tekoälyn parissa. Hän onkin johdattanut yrityksiä tekoälykokeiluista skaalautuviin ratkaisuihin. Antti on toiminut aiemmin muun muassa Googlella ja toimitusjohtajana AI Strategy Companylla.
Ulkomailla vietettyjen vuosien aikana Antti on ehtinyt kartuttaa näkemystään erilaisista kulttuureista, markkinoista ja digitaalisen myynnin rakentamisesta. Hänen kirjansa Tekoäly – matkaopas johtajalle on ollut vuoden myydyin bisneskirja Suomessa. Antti on myös valittu tapahtumatuottajien toimesta Evento Awards Vuoden puhujaksi.
Maria Ritola
Yrittäjä ja teknologiavaikuttaja
Maria Ritola on suomalainen yrittäjä ja teknologiavaikuttaja. Hän on käynyt Piilaakson tulevaisuuskoulu Singularity Universityn ja on perustajajäsen teknologiayritys Iris.ai:ssa, joka rakentaa tekoälypohjaisia sovelluksia tutkijoille. Iris.ai on palkittu maailmalla lukuisia kertoja ja on muun muassa AI XPrize ‑finalisti.
Koulutukseltaan Maria on tulevaisuudentutkimukseen perehtynyt ekonomisti. Hänet on valittu Vuoden Nuoreksi Menestyjäksi ja vaikutusvaltaisten teknologianaisten joukkoon Pohjoismaissa. Maria keskustelee säännöllisesti Ylen Aamun Jälkidigi-ohjelmassa teknologian ilmiöistä.
Tove Mylläri
AI Innovation Lead, Yle
Tove Mylläri on kansainvälisesti tunnustettu ja palkittu innovaatioiden ja teknologia-alan ajatusjohtaja, joka on valittu mm. yhdeksi vaikuttavimmista henkilöistä Hyperightin 2024 Nordic 100 in Data, Analytics ja AI ‑listalla. Mylläri työskentelee AI Innovation Leadinä Ylellä.
Karoliina Partanen
Johtaja, tekoälyverkosto AI Finland
Karoliina Partanen on AI Finland ‑tekoälyverkoston innovatiivinen ja energinen johtaja. Karoliinan tavoitteena on nostaa Suomi maailman tekoälykehityksen kärkeen kiihdyttämällä suomalaisorganisaatioiden tekoälyn soveltamista ja kehittämistä. AI Finland pyrkii auttamaan jokaista organisaatiota löytämään ja toteuttamaan omat kilpailuetua tuovat tekoälyratkaisunsa.
Aiemmin Karoliina on työskennellyt Nokialla, liikkeenjohdon konsultointiyrityksissä sekä johtavassa tekoälymuutoskonsultointiyrityksessä Sulavassa. Viimeisimpänä tehtävänään Karoliina rakensi Sulavan AI Center of Excellencen – nyt työn alla on koko Suomen AI Center of Excellence.
Tommi Vihervaara
Chief Data Architect, Data & Digital & Design, Posti Group Oyj
Tommi Vihervaara (DI, tietotekniikka) on intohimoinen datavaikuttaja, Datapääoma-podcastin juontaja ja datan toimitusketjun johtamisen ammattilainen Suomen Toijalasta. Liiketoimintalähtöinen ja ratkaisuhakuinen tapa toimia on vienyt hänet työuralla sovelluskehittäjän tehtävistä data-analytiikan konsultoinnin kautta datan johtamistehtäviin ilmailualalle ja rakentamisen systeemimuutoksen syövereistä modernin jakelu- ja logistiikkayrityksen (Posti Group) johtavaksi tiedonhallinnan asiantuntijaksi.
Tommi haluaa roihuavan retoriikan avulla innostaa ja oivalluttaa kuulijansa selkokielellä datan, tuon 2020-luvun tärkeimmän aineettoman pääoman haasteista ja mahdollisuuksista sekä sen keskeisestä merkityksestä voittavien tekoälyratkaisujen mahdollistajana moderneissa organisaatioissa.
Heidi Kananen
Johtaja, Yritysasiakkaat ja palvelut, Kaleva Media
Heidi Kananen (KTM, YTM) toimii Kaleva Median yrityspalveluiden johtajana. Hän on myös yrittäjä ja toimii tekoälyn liiketoiminnallisen hyödyntämisen kouluttajana. Heidi on toiminut aiemmin talousjohtamisen konsulttina ja yrityssparraajana. Hän on kirjoittanut kirjan “Tekoäly, Bisneksen uudet työkalut” yhdessä Harri Puolitaipaleen kanssa. Heidi tekee parhaillaan myös väitöskirjaa tekoälyn vaikutuksista strategiseen johtamiseen.
Heidi kertoo omakohtaisia kokemuksia tekoälyn käyttöönottamisen haasteista ja sudenkuopista. Mitä johtamisessa tulee ottaa huomioon, kun tekoäly halutaan valjastaa yrityksessä käyttöön? Heidi lähestyy aihetta käytännönläheisesti ja hänellä kyky kuvata monimutkaisia asioita selkeästi ja inspiroivasti.
Heikki Ailisto
Tutkimusprofessori, VTT
Heikki Ailisto toimii VTT:n tutkimusprofessorina. Hänen ydinosaamisalueensa on teollisuuden digitalisaatio, erityisesti tekoälyn hyödyntäminen. Viimeisen 20 vuoden aikana hänen tutkimustoimintansa on käsittänyt biometriikkaa, IoT:tä ja tekoälyä. Heikki Ailisto on VTT:n soveltavan tekoälyn toiminnan koordinaattori. Hän vastaa myös teollisesta yhteistyöstä tekoälylippulaivassa, Finnish Center for AI:ssa ja hän on FCAI:n ohjausryhmän jäsen. Ailisto haluaa kehittää tekoälytekniikoita toteuttamiskelpoisina ratkaisuina nyt meneillä olevan hypetyksen lisäksi.
Valtteri Kujala
Perustaja, Valfi
Valtteri on ollut yrittäjänä jo 15-vuotiaasta lähtien, aloittaen uransa pienyrityksille suunnatulla IT-tukipalvelulla, joka ajan myötä kasvoi ja kehittyi Valfiksi. Yrittäjyyden ohessa hän suoritti tohtorintutkinnon tietojenkäsittelytieteessä, keskittyen erityisesti mikroyritysten verkkokaupan automaatioon ja integraatioihin.
Tänä päivänä Valtterin johtama Valfi ei tarjoa ainoastaan IT-tukea, vaan myös räätälöityjä tekoälyratkaisuja, jotka mahdollistavat yritysten ja älykkäiden kaupunkien toimintojen laaja-alaisen automatisoinnin. Valtteri on intohimoinen tekoälyn, yrittäjyyden ja tiedolla johtamisen puolestapuhuja. Hän on myös vetänyt lukuisia koulutuksia ja työpajoja sekä Suomessa että ulkomailla.
Nähdään Northern Glowssa!
Tapahtumapaikka
Tullisali
Tyrnäväntie 16, 90400 Oulu
Saapuminen:
Tullisaliin on hyvät kulkuyhteydet joka puolelta Oulua, joten tapahtumaan on kätevä tulla niin julkisilla kulkuvälineillä kuin omalla autolla. Tullisalin välittömässä läheisyydessä on hyvin maksutonta pysäköintitilaa. Oulun joukkoliikenteen pysäkit ovat n. 500 metrin päässä Tullisalin sisäänkäynnistä Limingantien varressa. Pysäkit ovat: Limingantulli E ja Limingantulli P.
Aikataulut ja pysäkeille liikennöivät linjat voit kätevästi tarkastaa suoraan Oulun joukkoliikenteen sivuilta.
Tapahtuman järjestää
Pääyhteistyökumppani
Yhteistyökumppanit
Lisätietoja tapahtumasta:
Johanna Kamunen
yhteyspäällikkö, kaupunkimarkkinointi vs.
p. 050 432 8873
johanna.kamunen@businessoulu.com
Henna Huttunen
viestintä- ja markkinointikoordinaattori, kaupunkimarkkinointi
p. 040 182 6204
henna.huttunen@businessoulu.com