Northern Glow

Kolme miestä ja kaksi naista Northern Glow'n puhujapaneelissa.
Kolme miestä ja kaksi naista Northern Glow'n puhujapaneelissa.

NORTHERN GLOW
-BISNESFOORUMI

16.11.2022
Tullisali, Oulu

Kiitos kaikille Northern Glow -bisnesfoorumiin osallistuneille! Vuoden 2022 Northern Glow pureutui muutoksen johtamiseen ja asiakasymmärrykseen erityisesti design-menetelmien ja -ajattelun avulla. Reilu kolme sataa pohjoisen Suomen bisneselämän edustajaa kokoontuivat inspiroitumaan ja verkostoitumaan bisnesfoorumiin, joka järjestettiin jo yhdeksättä kertaa. Katso tunnelmia tapahtumasta oheisesta videosta ja lue yhteenveto vuoden 2022 Northern Glow -bisnesfoorumista BusinessOulun uutisesta.

Uusia näkökulmia kasvuun design-ajattelusta

Northern Glow tulee taas ja tarjoaa Oulun liike-elämälle uutta oppia, inspiraatiota ja verkostoitumismahdollisuuksia!  16. marraskuuta Oulun Tullisalissa järjestettävä kokopäiväinen liike-elämän tapahtuma tuo valon keskelle pimeintä vuodenaikaa.

Vuoden 2022 Northern Glow pureutuu muutoksen johtamiseen ja asiakasymmärrykseen erityisesti design-menetelmien ja -ajattelun avulla. Miten ennakoidaan maailman muutos ja ymmärretään syvemmin asiakkaan tarpeet ja käyttäytyminen? Miten rakennetaan yrityskulttuuri, joka tuottaa jatkuvasti hyvää asiakaskokemusta ja kilpailee työmarkkinoilla menestyksekkäästi hyvänä työnantajana?

Pohjoisen parhaana bisnestapahtumana palkittu Northern Glow tarjoaa tänäkin vuonna osallistujilleen  kansainvälisen tason inspiroivia puheenvuoroja, konkreettisia esimerkkejä ja viihdettä. Yhdeksättä kertaa järjestettävä Northern Glow -bisnesfoorumi järjestetään yhteistyössä DesignOulu-ohjelman kanssa.

Ohjelma

Aamupäivä

8.15 Rekisteröinti alkaa & aamupalatarjoilu

8.50 Tervetulosanat
Juontaja: Raisa Lesonen

9.00 The Human Side of Innovation
Mauro Porcini, Chief Design Officer, PepsiCo

9.55 Design-lähtöinen kestävän tulevaisuuden rakentaminen
Jesse Maula, toimitusjohtaja, Avidly
Puheenvuoron tarjoaa Avidly

10.40 CASE Vieser Oy: Uutta asiakasarvoa Designin avulla
Annika Jyllilä-Vertigans, CEO, Vieser Oy

11.05-11.15 Muotoilijan teesit Pohjois-Suomelle
Petri Sirviö, DesignOulu-ohjelma, BusinessOulu

11.15–13.00 Lounastauko & verkostoitumismahdollisuus

12.00-12.45 Design on tarinankerrontaa: miten suomalaisesta innovaatiosta tehdään kansainvälinen hitti? 
Erik Mashkilleyson, Senior Strategist, Avidly
Lounastauon kumppanisession tarjoaa Avidly

Iltapäivä

13.00 CASE Kingspan Insulation: Insulation without isolation – Embracing design at Kingspan
Bastiaan Terhorst, Product manager, Kingspan Insulation
Puheenvuoron tarjoaa Design Forum Finland ja Alankomaiden suurlähetystö

13.35 Design thinking johtajan työkaluna – näin luot vetovoimaisen työntekijäkokemuksen
Aku Varamäki, Työpäivämuotoilija ja työntekijäkokemuksen kehittäjä, Workday Designers Oy
Kommenttipuheenvuoro:
Anna Kärävä, Brändi- ja kulttuurijohtaja, Kaleva media

14.30 Kahvitauko & verkostoitumismahdollisuus

15.00
Pohjoisesta pörssiin -ohjelman julkaisu
Jari Tuovinen, toimitusjohtaja, Oulun kauppakamari

15.10 CASE Gofore: Asiakasymmärrys avainasemassa teollisten yritysten palvelullistumisessa
Eija Vaittinen, Service Designer, Gofore

15.35 This is Design Doing
Adam Lawrence, Leading Expert in Service Design and Design Thinking and Co-founder, WorkPlayExperience

16.30 Tilaisuuden loppusanat
Raisa Lesonen ja Petri Sirviö

16.35-17.30 Afterwork & verkostoitumismahdollisuus
Northern Glown afterworkit tarjoaa Loihde Factor

Muutokset ovat mahdollisia.

Tapahtumassa otetaan valokuvia ja videota markkinointikäyttöön.


Liput

Northern Glow -tapahtumalippu 199 € (+ alv)

Nyt on viimeistään aika hankkia liput pohjoisen inspiroivimpaan bisnestapahtumaan! Northern Glow -bisnesfoorumi tarjoaa osallistujilleen laadukasta ohjelmaa, inspiraatiota ja kontakteja.

Lipun hintaan kuuluu kaikki tapahtumapäivän tarjoilut.

Ryhmätilaus ja tapahtuman kumppanuudet

Haluatko hankkia Northern Glow -liput helposti yhdellä laskulla isommalle porukalle? Kysy tarjous yli 5 lipun tilauksiin.

Oletko kiinnostunut Northern Glown yhteistyökumppanuudesta tai ständipaikasta tapahtumaan? Ota rohkeasti yhteyttä, räätälöimme tarpeidesi mukaisen kumppanuuspaketin

Lisätietoja: hanna.mattila@businessoulu.com

Puhujat

Mauro Porcinin kasvokuva
Mauro Porcini 

Chief Design Officer, PepsiCo

Adam Lawrencen kasvokuva
Adam Lawrence

Leading Expert in Service Design and Design Thinking and Co-founder, WorkPlayExperience

Aku Varamäen kasvokuva
Aku Varamäki

Työpäivämuotoilija ja työntekijäkokemuksen kehittäjä, Workday Designers Oy

Jesse Maula

Toimitusjohtaja,
markkinointiteknologiayhtiö Avidly

Annika Jyllilä-Vertigansin kasvokuva
Annika Jyllilä-Vertigans

CEO, Vieser Oy

Annika Jyllilä-Vertigans on monen hatun yrittäjä ja Vieser Oy:n vetäjä. Jyllilä-Vertigans aloitti uransa Reutersin palveluksessa Lontoossa, missä hän keskittyi hyvinmuotoillun asiakaskokemuksen voimaan arvonluojana. Tänä päivänä Annikan sydän sykkii etenkin PK-sektorin kasvupotentiaalille ympäristönsä tarpeitten tulkitsijana ja hyvän muotoilun kautta asiakasarvon luojana; samoin kuin hän intohimoisesti usuttaa yrityksiä näkemään kestävän kehityksen haasteet liiketoimintamahdollisuuksina ja innovaatioajureina. Annika on mm. Design Forum Finlandin hallituksen jäsen sekä toimii PL:n kestävän kehityksen työryhmässä.

Bastiaan Terhorstin kasvokuva
Bastiaan Terhorst

Product manager, Kingspan Insulation

Creating shared value by solving problems is what inspired Bastiaan to pursue a career in innovation. In diverse projects – from organizing design-thinking programs to combat fast-fashion to building an app that enhances cyber security for SMEs or developing a COVID delivery service for fresh market products – the innovation always started with a deep understanding of the target group and the problem to solve. Design thinking therefore also plays an important role in his current work at Kingspan Insulation: moving towards a more customer-oriented business to be able to shape the future built environment with advanced insulation solutions.

Eija Vaittisen kasvokuva
Eija Vaittinen

Palvelu- ja liiketoimintamuotoilija, Gofore

Eija on tekniikan tohtori ja palvelu- ja liiketoimintamuotoilija, joka auttaa asiakkaitaan ymmärtämään omien asiakkaidensa tarpeita.

Eijalla on kokemusta laajasti erilaisista muotoiluprojekteista niin julkiselta kuin yksityiseltä puolelta aina kansallisen tason suurista järjestelmistä yksittäisten yritysten prosessien ja palveluiden kehittämiseen. Hän väitteli tohtoriksi teollisten yritysten palvelullistumisesta ja tarkemmin siitä, kuinka asiakkaat ja oma henkilöstö ovat valmiita ottamaan edistyneempiä datapohjaisia palveluja käyttöönsä. Eijan mielenkiinnon kohteina onkin erityisesti ihmisten ymmärtäminen ja liiketoiminnan kehittäminen tämän ymmärryksen valossa.

Petri Sirviön kasvokuva
Petri Sirviö

Asiakkuuspäällikkö, Luova talous ja DesignOulu-ohjelma, BusinessOulu

Petri tunnetaan parhaiten työstään Mieskuoro Huutajien johtajana. Spontaanista kokeilusta alkanut ura on vienyt työhön yli 30 maahan eri taiteenaloille. Nyt on työstössä tutun joululaulun äänekäs versio englantilaiselle tilaajalle.

Petri laati Oulun ensimmäisen hakemuksen Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2006 ja jatkoi työtään mm. luovien alojen yrityspalveluiden käynnistäjänä. Tilakonseptien parissa Petri on työskennellyt sekä asiantuntijana, että Helsingin Kaapelitehtaan johtajana.

BusinessOulun asiakkuuspäällikköä työllistää nyt av- ja arkkitehtuurialojen palveleminen, sekä päivän aiheemme: designajattelu kaikkien toimialojen tukena.

Tapahtuman juontaa

Raisa Lesosen kasvokuva
Raisa Lesonen 

Raisa Lesonen on optimistinen ongelmanratkaisija, jonka työura on aina kietoutunut erityisesti viestintään ja markkinointiin niin kulttuurin kuin teknologia-alan parissa. Lesonen on tehnyt hallitus- ja viestintätyötä kestävän kehityksen, perheyrityksen ja säätiötoiminnan parissa. Hän viimeistelee parhaillaan muotoiluajattelun gradua Lapin yliopistoon (TaM) ja työskentelee Head Invest Oy:n kehitysjohtajana sekä hallituksen jäsenenä.

Muotoilussa Lesosta kiehtoo erityisesti muotoiluajattelun mahdollisuudet osana yrityskehittämistä, päätöksentekoa ja strategista muotoiluvalmiutta ja hänen missionaan onkin soveltaa sekä viedä muotoiluajattelua mahdollisimman monien käyttöön: ”tarvitsemme lisää empatiaa, yhteistyötä ja uteliasta kokeilukulttuuria”.

Bisnestapahtuman tunnelma taiteeksi

Susanna sivosen kasvokuva
Susanna Sivonen 

Tänä vuonna Northern Glown tunnelma vangitaan taideteokseen. Oululainen taiteilija, Susanna Sivonen, tulkitsee Northern Glown tunnelmaa ja ohjelman sisältöä livetaiteen kautta. Lopputuloksena toteutuu osallistujien ja esiintyvien henkilöiden vuorovaikutuksesta syntyvä kokonaisuus, täysin tilanteeseen sidonnainen visuaalinen tulkinta uniikkina teoksena. Tapahtuman osallistujat pääsevät ihailemaan teoksen tekoprosessia koko päivän ajan sekä livetaiteen tuloksia afterworkeillä!

Susanna Sivonen tunnetaan niin monipuolisesta taiteestaan kuin intohimostaan yhdistää mikä tahansa tunnelma tai tarina visuaaliseksi vastaukseksi. Sivonen on luovan ajattelun soveltaja, yrittäjä, taiteilija, muotoilija sekä tekstiilisuunnittelija (TaM). Taiteellisen uran aikana Sivonen on tottunut lähestymään esteettisiä visioita minkä tahansa materiaalin kautta; hänen värikästä kädenjälkeä on tuotettu lukuisiin painotuotteisiin, ikuistettu uniikkeihin teoksiin niin yksityiskoteihin, julkisiin tiloihin kuin valtion rajalle ja osaksi arkkitehtuuria. Susanna Sivonen kuvailee suurimmaksi inspiraatiokseen ihmiset ja luonnon, sekä jatkuvan arkielämän reflektion. 

susannasivonen.com Instagram: @susannasivonen , @designsusannasivonen

Northern Glow -tapahtuman yleisöä

Nähdään Northern Glowssa!

Tapahtumapaikka

Tullisali
Tyrnäväntie 16, 90400 Oulu

Katso sijainti kartasta

Saapuminen:
Tullisaliin on hyvät kulkuyhteydet joka puolelta Oulua, joten tapahtumaan on kätevä tulla niin julkisilla kulkuvälineillä kuin omalla autolla. Tullisalin välittömässä läheisyydessä on hyvin maksutonta pysäköintitilaa. Oulun joukkoliikenteen pysäkit ovat n. 500 metrin päässä Tullisalin sisäänkäynnistä Limingantien varressa. Pysäkit ovat: Limingantulli E ja Limingantulli P.

Aikataulut, ja pysäkeille liikennöivät linjat voit kätevästi tarkastaa suoraan Oulun joukkoliikenteen sivuilta.

Tapahtuman järjestävät

Euroopan aluekehitysrahaston logo
Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 -logo
Pohjois-Pohjanmaan liiton logo

Mukana

Loihde-yrityksen logo
Team Finlandin logo
Aisti-yrityksen logo
Design Forum Finlandin logo
Kingdom of the Netherlands -logo
Netherlands -logo