Elämä

Nauravia ihmisiä kahlaamassa rantavedessä laskevan auringon kirkkaassa paisteessa. Kahlaajat ovat käärineet lahkeensa tai nostaneet hameenhelmojaan.

Mistä kaikesta on asteen verran parempi kaupunki tehty? No, laadukkaasta ja edullisesta asumisesta, mielenkiintoisista työmahdollisuuksista, ruuhkattomuudesta ja laajoista ja toimivista palveluista ainakin – unohtamatta urbaanin vehreää luontoa ympärillä!

Parempaa, inspiroivampaa ja merkityksellisempää Oulua rakennetaan yhdessä ja jatkuvasti. Euroopan parhaaksi matkalla oleva kulttuurikaupunki tarjoaa tapahtumia, tekemistä, kulttuuria ja hyvinvointia. Palveluvalikoima kaupungissa on mainio, ja kiinnostavia työpaikkoja löytyy moneen makuun. Täällä voit käydä huipputason koulut taaperosta tohtoriksi – niin suomeksi kuin englanniksikin.

Luonto on lähellä, mutta kaupunki kuhisee kuitenkin elämää. Oulun seutu tarjoaa leveyspiirin parhaat puitteet kestäviin elämyksiin ja aktiviteetteihin. Ja hei ulkoilmaihmiset: kaikille avoimia leikkipuistoja, metsäreittejä ja ulkokuntosaleja on vaikka kuinka paljon!

Asumisesta, vapaa-ajasta ja liikkumisesta – elämästä yleensä! – voit lukea lisää kategorioittain. Ja jos kaipaat lisää vakuutteluja, voi lukea lisää myös siitä, miten monet paluumuuttajat ovat ihastuneet Ouluun uudelleen! Lue lisää Paluu Ouluun -sivustolta (avautuu uuteen välilehteen).

Yksi Suomen vetovoimaisimmista kaupungeista

Jokivarren asuintaloja ilmasta kuvattuna. Keskellä näkyy myös venepaikkoja ja pysäköityjä veneitä.

Asuminen

Juuri sinä olet tervetullut Ouluun asumaan mukavasti ja muita suuria kaupunkeja edullisemmin. Oulun kompaktius tarkoittaa sitä, että vaikka kaupunki on laaja, et asu koskaan kaukana sieltä, minne olet menossa. Tutustu tarkemmin asumiseen Oulussa.

Henkilö pyöräilee talvipäivänä Patosillalla. Hänellä on tummat vaatteet, ja hänen takaansa paistaa aurinko. Taustalla joesta nousee vesihöyryä, ja rannalla näkyy Oulujoen varren taloja.

Liikkuminen

20 minuutin kaupunki tarkoittaa juuri sitä, mitä kuvitteletkin – mikään ei ole kaukana! Oulussa ja Ouluun liikkuminen on helppoa niin autoillen kuin julkisilla. Kaksipyöräisetkin pyörivät vinhasti, sillä Oulu on yksi maailman itsestäänselviä pyöräilypääkaupunkeja. Tutustu tarkemmin liikkumiseen Oulussa.

Valkoiseen paitaan ja mustiin housuihin pukeutunut henkilö skeittaamassa värikkäillä graffiteilla koristetussa parkissa sinisen taivaan alla. Henkilö on keskellä hyppyä, ja skeittilauta on pyörähtämässä hänen jalkojensa alla.

Vapaa-aika

Juuri sinä olet tervetullut Ouluun asumaan mukavasti ja muita suuria Oulu on parhaimmillaan aina! Kaupunki on kestävästi kasvava tekemisen, tapahtumien ja elämysten keskus, jossa aktiviteetit ovat toinen toistaan huikeampia, saavutettavampia ja erilaisempia. Tutustu tarkemmin ajanviettoon Oulussa.

Oletko oululainen?

Eläpä hättäile, juuri sinulle sopivaa infoa ja uutista löydät esimerkiksi näistä paikoista:

Oulun kaupungin sivusto (avautuu uuteen välilehteen)
MunOulu-kaupunkimedia (avautuu uuteen välilehteen)