Saapuminen Ouluun

Finnair Airbus A320 laskeutumassa illalla lentokentälle. Taustalla olevat lentokentän valot ovat sumeita.

Jos luulit, että Oulu on kaukana kaikesta, on aika päivittää tuo mielikuva! Tänne on helppo tulla, ja liikkuminen paikasta toiseen on miellyttävän mukavaa. Ota haltuun tärpit sulavaan saapumiseen Ouluun ja sen eri osiin.

Junalla saavutat Oulun mistä päin tahansa Suomea: katso aikataulut ja reitit VR:n sivustolta (avautuu uuteen välilehteen). Juna on huoleton ja vihreä tapa matkustaa Ouluun. Rautatieasema on aivan ytimessä, sillä keskustan pelipaikoille kävelet muutamassa minuutissa. Aivan rautatieaseman vieressä on Oulun matkahuolto, jonka tienoilta lähtevät kaikki pitkän matkan linja-autot ympäri maata.

Suomen toiseksi vilkkaimmalle lentokentälle singahtaa monta lentoa päivästä. Lennoista pysyt perässä Finavian sivun avulla (avautuu uuteen välilehteen) – muun muassa Finnair ja Norwegian lentävät Ouluun monesta kohteesta. Lentokentältä keskustaan on vain parinkymmenen minuutin automatka, ja bussit, taksit sekä vuokrattu tai oma auto kuljettavat vaivattomasti keskustaan. Busseja kulkee lentokentälle päiväsaikaan puolen tunnin välein.

Autolla Oulun seudulle johdattavat valtatiet 4, 20 ja 22. Maantiet vievät myös ympäri seutua, joka viekoittelee maisemillaan ja aktiviteeteillaan – varo, ettet jää kokonaan koukkuun!

Joukkoliikenteen kyydissä tai pitkin baanaa paahtamalla ympäri Oulua

Keskusta sijaitsee noin 15 kilometrin päässä lentoasemalta, noin 800 metrin päässä rautatieasemalta ja on niin joukkoliikenteen, pyöräbaanojen kuin muidenkin teiden hubi ympäri Oulua ja eteenpäin.

Keskustan ja asemien tuntumassa on myös lähiliikenteen bussipysäkkejä, joilta pääset minne päin Oulua tahansa. Ota haltuun kaupungin joukkoliikenne aikatauluineen Oulun joukkoliikenteen sivuilta. Tarkemmat infot joukkoliikennelipuista löydät omalta sivultaan (avautuu uuteen välilehteen). Bussissa voit maksaa esimerkiksi Waltti-mobiilisovelluksella tai lähimaksulla.

Oululaiset pyöräilevät kaikkialle – lue vaikka lisää Pyöräily-sivultamme! Säpäkästi siirryt paikasta toiseen myös sähköpotkulaudalla, ja kompaktilla keskusta-alueella on ihanaa myös kävellä paikasta toiseen: katsele samalla vaikka hurmaavat Hupisaaret tai persoonallinen suistoalue saarineen keskustasta Hietasaaren kautta Nallikariin asti.

Ympäri Oulua – saavuta määränpää mukavasti

Matkalla Linnanmaan kampukselle?

Linnanmaa sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä Oulun keskustasta, ja sinne pääset sujuvasti pyöräillen mistä vain kaupungista. Keskustasta kauppatorilta lähtevä pyöräilyn pääreittiä, Linnanmaan baanaa, pitkin sujahdat sukkelasti kampukselle, jossa on runsaasti pyöräparkkeja. Oulun joukkoliikenteen bussit vievät yliopiston ja ammattikorkeakoulun pääsisäänkäyntien läheisyyteen. Linnanmaan kampuksella on myös reilusti parkkipaikkoja, joista osalla on kuitenkin rajoitettu pysäköintiaikaa ja osa on maksullisia.

Kaupunkibussi koivukujalla Linnanmaalla

Suuntana Kontinkankaan kampukset tai OYS?

Kontinkankaalle on Oulun keskustasta reilun kolmen kilometrin matka, joka taittuu näppärästi kävellen tai oululaisittain pyöräilemällä. Joukkoliikenne kuljettaa paikalle helposti, ja Kajaanintien ja OYS päivystyksen pysäkeillä stoppaa moni linja. Suoraan keskustasta kuljettaa myös Citybussi B. Myös omalla autolla saapuminen on kätevää – Oulun yliopistollisen sairaalan alueella on runsaasti parkkipaikkoja ja kolme pysäköintitaloa, joten auton voi pysäköidä myös Rauhaparkkiin, Avohoitotalon P-taloon tai Sairaalaparkkiin. Yliopiston ja ammattikorkeakoulun parkkipaikat ovat maksullisia.

Punahuulinen nainen seisoo pyörän kanssa pyöräkorin takana kypärä päässään.

Nyt nauttimaan Nallikariin!

Hietasaaren helmi, Nallikarin lomakylä, on neljän kilometrin päässä keskustasta. Pohjolan Rivieran hiekkarannat saavutat parhaiten pyöräilemällä, ja reitti läpi saarien ja suistoalueen on varmasti yksi Oulun upeimmista! Nallikariin kuljettaa myös Oulun joukkoliikenteen linja 15, sekä kesällä Potnapekka ja Kompiainen, suloiset kaupunkijunat! Autoilijoille Nallikariin on hyvät opasteet kaupungin keskusta-alueelta – voit myös tarkistaa ajo-ohjeet Nallikarin sivuilta (avautuu uuteen välilehteen).