Asuminen

Jokivarren asuintaloja ilmasta kuvattuna. Keskellä näkyy myös venepaikkoja ja pysäköityjä veneitä.

Oulussa voit asua ydinkeskustassa tai järven rannalla, eivätkä asumiskustannukset nouse pilviin. Tarjolla on sekä uusinta uutta arkkitehtuuria että vanhempaa idylliä kotoisine lähiöineen. Uudet asuinalueet on rakennettu sujuvien yhteyksien päähän kaupunkikeskustasta.

Oulun arkisen elämisen edut verrattuna muihin suuriin kaupunkeihin ovat mitattuja. Esimerkiksi Helsinkiin verrattuna oululainen saa kotiinsa tuplaneliöt samalla rahalla. Pienisuuri kaupunki tarjoaa sellaista, mitä monet eivät.

Koostaan huolimatta Oulu nähdään hyvänä kasvuympäristönä lapsille, turvallisena paikkana asua ja elää sekä viihtyisänä asuinympäristönä – nämä kun ovat yleensä pienten paikkakuntien valtteja. Siksi Oulu loistaakin kotipaikkana niin kirkkaasti: se yhdistää suuren kaupungin mahdollisuuksiin pienen paikan edut.

Oulu kehittyy koko ajan, ja kehityksen kirkkainta kärkeä on Hartaanselänranta, jonne rakentuu Asuntomessut 2025. Ota sen lisäksi haltuun myös muut asteen verran mahtavammat asuinalueet ja lue tarinoita parhailta asiantuntijoilta eli oululaisilta itseltään!

Lisää tietoa asumisesta Oulussa

Ajantasaisinta tietoa vuokra-asumisesta Oulussa:
Oulun kaupungin vuokra-asumisen sivusto (avautuu uuteen välilehteen)

Jos olet jo täällä, voit hakea kaupungin palveluita aakkosellisesta hakemistosta:
Oulun kaupungin palveluiden sivusto (avautuu uuteen välilehteen)

Taloustutkimuksen imagotutkimuksessa jopa 16 prosenttia suomalaisista voisi ajatella muuttavansa Ouluun. Väestöön suhteutettuna se tarkoittaa 700 000 suomalaista. Pohjoissuomalaisista 57 prosenttia voisi kuvitella muuttavansa Ouluun.