Paluumuuttajien tarinoita

Isä, lapsi ja äiti selkä kameraan päin katsomassa Ainolanpuiston suhikulähteitä. Taustalla Toivoniemi.

Tuntuuko sinustakin siltä, että nyt olisi hyvä hetki tehdä paluu rakkaaseen kotikaupunkiin? Inspiroidu oululaisten paluumuuttajien ihanista tarinoista ja kerää talteen heidän vinkkinsä uusvanhaan kotikaupunkiin!

Miten muutto sujuu kotipaikkakunnalle useiden vuosien poissaolon jälkeen? Kuinka Oulu ottaa vastaa paluumuuttajan ja mitkä ovat fiilikset taas tutuissa, mutta muuttuneissa maisemissa? Näistä ja monista muista tunnelmista kertovat nyt paluumuuttajamme, jotka ovat tehneet kierroksen tai toisenkin eri puolilla Suomea ja maailmaa, mutta tunteneet Oulun kutsun sydämissään jälleen.

Tutustu paluumuuttajien tarinoihin

Puoli vuotta kotikaupungissa – miltä paluumuutto tuntuu nyt?

”Kiitos Oulu, olet antanut meille paljon – ennen kaikkea tilaa ja rauhaa taas olla läsnä toisillemme ja perheellemme.” Henna Perkkiö kertoo nyt kokemuksiaan ensimmäisistä kuudesta kuukaudesta paluumuuttajana.

Lue Hennan kokemuksia.

Toinen muutto toden sanoo?

”Oululaiset ovat mukavia ja ilmapiiri on leppoisa”, sanoo Oulun kaupungin yhdyskuntajohtaja Marko Kilpeläinen. Hän kertoo nyt paluumuutostaan opiskelukaupunkiinsa. Miltä kaupunki näyttäytyy yli 24 vuoden jälkeen?

Lue Markon tarina.

Paluumuuttajan kohokohdat Oulussa

Joulu Oulussa. Se on erityisen tunnelmallista aikaa ja odotukset voivat olla korkealla – ainakin jos viime hetkestä on kulunut aikaa. Nyt paluumuuttaja Mai kertoo hänen fiiliksiään lumisesta joulumaisemasta. Millainen on joulu rakkaassa kotikaupungissa?

Lue Main tunnelmia.

Oulun 5 hauskinta nähtävyyttä

Kun Erika Kamsula muutti Ouluun, hän päätti esitellä kotikaupunkiaan puolisolleen – joka ei tuntenut paikkakuntaa aiemmin. Mitkä kohteet jäivät parhaiten mieleen? Mikä on ylivoimaisesti mukavin paikka?

Tutustu Ouluun Erikan kanssa.

Lisää tunteja vuorokauteen – Oulussa se onnistuu

Maria Vuorensolan viimeiseen 15 vuoteen on mahtunut useampia maiseman vaihdoksia. Mikä saa maailmanmatkalaisen palaamaan synnynsijoilleen? ”Asia, minkä olin jo vuosien ajan pannut merkille kotiin tullessa, oli se vahva hyvän olon tunne, joka tulvahti kehoon Oulunsaloon laskeuduttaessa.”

Lue Marian tarina.

Leppoistajan kuherruskuukaudet Oulussa

Miltä tuntuu tulla takaisin Ouluun 23 vuoden jälkeen ja porista tuntemattomien kanssa niin, että suuta kuivaa? Annakaisa Vääräniemi eli Ak kertoo ensimmäisistä havainnoistaan paluumuuttajana: ”Eniten rakastan sitkeitä, hassuja sekä ölövejä oululaisia.”

Lue Annakaisan tarina.

Maailmankriisi herätti kaipaamaan juuria ja rauhaa pohjoisessa

”Kaikki, minkä vuoksi olimme Helsinkiin lähteneet, tuntui tässä maailmantilanteessa toissijaiselta. Paluu juurille veti puoleensa enemmän kuin koskaan.” Henna Perkkiön haaveena oli oma piha veden ääreltä, enemmän tilaa ja rauhaa. Löytyisikö se kaikki Oulusta?

Lue Hennan tarina.

Hetken mielijohteesta pois Oulusta – ja yllättävä muutto takaisin

”Vuonna 2016 tuli ensimmäistä kertaa hetki, jolloin tajusin, ettei mikään vaatisi minua jäämään Ouluun.” Erika Kamsula lähti tuolloin Keski-Suomeen hetken mielijohteesta, mutta vuosia myöhemmin hän yllättyi puolisonsa ehdotuksesta. Tämä oli pohtinut muuttoa Ouluun, vaikka ei ollut koskaan siellä asunut.

Lue Erikan tarina.

”Oulu on meille täydellinen kaupunki”

Mai Lankinen muutti 15 vuoden jälkeen takaisin Ouluun ja asettui perheensä kanssa lapsuudenkotiinsa. Päätös paluumuutosta ei ollut helppo, mutta moni asia puhui sen puolesta. Nyt Mai kertoo elämästään täydellisessä kaupungissa.

Lue Main tarina.

Triplasti lisätilaa paluumuuttajille

Emilia ja Markku halusivat kasvattaa lapsensa selvästi pääkaupunkiseutua pohjoisemmassa. Oulussa ruuhkat eivät venytä päivien pituutta ja asuminen on huomattavasti edullisempaa Helsinkiin verrattuna.

Lue Emilian ja Markun tarina.