Ajankohtaista Oulussa

Ouluhalli ja sen ympäristö ilmasta kuvattuna. Ouluhallin katto on valaistu sinivioletiksi, ja valoilla on luotu kattoon myös Oulun astemerkki.

Oulusta kuuluu – ja kauas! Tutustu uusimpiin uutisiin ja artikkeleihin, jotka valottavat eri puolia kaupungistamme.

Juuri nyt Oulussa

Nuoret miehet tarttuivat haasteeseen – Hiukkafest nostaa kasarmin kulttuuritoiminnan valokeilaan (avautuu uuteen välilehteen)

Vanhan Hiukkavaaran kasarmialue täyttyy oululaisesta musiikista ja kulttuurista lauantaina 20. elokuuta, kun ensimmäistä kertaa järjestettävä Hiukkafest kääntää nupit kaakkoon.

Lue lisää Mun Oulusta.

”Oulu flirttaili minulle kovempaa kuin mikään tai kukaan koskaan ennen” – musavideoiden perässä muutto Ouluun (avautuu uuteen välilehteen)

Anna-Mari Nousiaisen unelma-ammatti on ollut taiteilija ala-asteelta saakka, mutta elokuva-alalle hän päätyi vahingossa. Työ Oulun musiikkivideofestivaalien taiteellisena johtajana nivoo kaikki Anna-Mari Nousiaisen kiinnostuksenkohteet yhteen.

Lue haastattelu Mun Oulusta.

Jon Krebs muutti Ouluun toiselta puolelta maapalloa ja pulahti suoraan avantoon (avautuu uuteen välilehteen)

”Rakastan pohjoista. Täällä on taianomaista: on lunta ja kylmää”, sanoo Jon Krebs, joka on vasta muuttanut Ouluun Aucklandista Uudesta-Seelannista.

Lue Jonin tarina Mun Oulusta.

Joseph Laku on viihtynyt ensimmäisessä Oulun-työpaikassaan jo 15 vuotta (avautuu uuteen välilehteen)

Eteläsudanilainen Joseph sai töitä Oulusta puskaradion kautta. Ensimmäiset vuodet olivat haastavia: ”Pomoni joutui piirtämään, koska yhteistä kieltä ei ollut”, hän sanoo.

Lue Josephin tarina BusinessOulu.comista.

Auta ja palkkaa ukrainalainen osaaja yritykseesi (avautuu uuteen välilehteen)

Ukrainasta on paennut Suomeen tuhansia ihmisiä. Monet työikäiset ukrainalaiset haluaisivat nyt tehdä täällä töitä. Kun henkilöt hakevat Euroopan unionin määrittämää tilapäistä suojelua, he saavat työnteko-oikeuden EU-alueella. Haluaako yrityksesi auttaa tarjoamalla työtä ukrainalaiselle osaajalle tai osaajille?

Oulu pääsi Kalevauva.fi:n uudelle ​levylle (avautuu uuteen välilehteen)

Vauva.fi-foorumilta inspiraationsa ammentava Kalevauva.fi on maaliskuussa julkaissut uuden Kaupunkilaulut-levyn, johon myös Oulu on päässyt mukaan. Laulussa Oulua kuvaillaan värikkäin sanakääntein, hellän huumorin ja ironian höystämänä.

Katso lisää Mun Oulusta.

Kansainväliset opiskelijat: Opinnot Oulun yliopistossa antavat hyvän vastineen lukukausimaksulle (avautuu uuteen välilehteen)

Kansainväliset opiskelijat ovat antaneet pääosin myönteisen palautteen opinnoista ja opiskeluolosuhteista Oulun yliopistossa vuosittain toteutettavassa International Student Barometer -kyselyssä.

Lue lisää Oulun yliopiston sivuilta.

Englanninkielisessä sairaanhoitajakoulutuksessa korostuu kansainvälisyys (avautuu uuteen välilehteen)

Oamkin englanninkielinen sairaanhoitajakoulutus tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet kansainväliselle uralle. Koulutus vahvistaa Oamkin asemaa kansainvälisenä korkeakouluna, ja samalla se on myös yksi keino vastata hoitajapulaan, kertoo tutkintovastaava Floro Cubelo.

Lue Floro Cubelon haastattelu.

”Oulu on täydellinen paikka perheille” (avautuu uuteen välilehteen)

Venäläisen Tamara Louisin mukaan yksi Oulun hyvistä puolista on se, että kaupunki on niin lähellä luontoa ja kaupunki sopii hyvin perheille. Täällä ei tarvitse mennä kauas päästäkseen metsään, hän sanoo.

”Ainolanpuisto on Oulun paras paikka” (avautuu uuteen välilehteen)

Doris Yue, 35, työskentelee arkkitehtinä Oulussa. Hän muutti tänne Hong Kongista 2,5 vuotta sitten. Nyt hän kertoo elämästään Oulussa.

Lue Doriksen haastattelu (englanniksi).

Fingersoftin Hill Climb Racing -pelejä ladattu jo 2 miljardia kertaa (avautuu uuteen välilehteen)

Huippusuosittu pelisarja koostuu viihdyttävästä fysiikkapohjaisesta Hill Climb Racing -autopelistä, sen jatko-osasta Hill Climb Racing 2:sesta, sekä pelin kiinalaisesta Android-versiosta. Yhteensä pelit ovat tuottaneet nettotuloina yli 180 miljoonaa euroa.

Arctic Food Lab – pohjoisen ruoan oma tuotemerkki (avautuu uuteen välilehteen)

Oulu2026 tarjoaa aitoja, paikallisia ruokakokemuksia, joita ei voi kokea muualla. Arctic Food Lab on Oulu2026-kulttuuriohjelman kokonaisuus, joka esittelee pohjoisen raaka-aineita ja ruokaperinteitä.

Tutustu Arctic Food Labiin.

Lue lisää uutisia Oulusta

Lue Oulun kaupungin verkkomedia Mun Oulua (avautuu uuteen välilehteen)

Lue ajankohtaisia uutisia ja tiedotteita Oulun kaupungin verkkosivuilta (avautuu uuteen välilehteen)

Lue BusinessOulun ajankohtaisimmat uutiset (avautuu uuteen välilehteen)

Tulevia oululaisia tapahtumia