Ajankohtaista Oulussa

Ouluhalli ja sen ympäristö ilmasta kuvattuna. Ouluhallin katto on valaistu sinivioletiksi, ja valoilla on luotu kattoon myös Oulun astemerkki.

Oulusta kuuluu – ja kauas! Tutustu uusimpiin uutisiin ja artikkeleihin, jotka valottavat eri puolia kaupungistamme.

Juuri nyt Oulussa

Help Center Ukraine on valittu Vuoden oululaiseksi. Vapaaehtoisten vuosi sitten maaliskuussa aloittama toiminta sai äänestyksessä noin 25 prosenttia annetuista äänistä.

Lue lisää Mun Oulusta.

Ahkerana maastopyöräilijänä oululainen visuaalinen suunnittelija Anne Kleemola keksi käyttää romuksi päätyviä polkupyörän osia korujen valmistukseen.

Kurkkaa Positiivisen anarkian ilmiantoihin.

Oululaiset tuotantoyhtiöt porskuttavat nyt hyvässä vauhdissa ja etsivät jatkuvasti uusia työntekijöitä. BusinessAsemalla järjestettiin joulukuussa alan rekrytointitapahtuma, joka oli kauden suosituimpia.

Lue lisää Businessoulu.comista.

Oulussa lanseerattiin loppiaisena uusi tapa tutustua kaupungin eri paikkoihin ja salaisuuksiin. Selainpohjainen Cityspotting on eräänlainen yhdistelmä matkaopasta, mobiilipeliä ja kaupunkiseikkailua.

Lue lisää Mun Oulun uutisesta.

Nyt on jälleen kerran hienoja uutisia Oulusta. Yritysimagotutkimuksen mukaan suurten kaupunkien top-listalla Oulu on kolmas Tampereen ja Kuopion jälkeen.

Kurkkaa uuteen imagotutkimukseen.

Yhteys vahvistui jälleen perjantaina, kun Nokian uuden kampuksen peruskivi muurattiin kutsuvierastilaisuudessa Linnanmaalla. Kaupunginjohtaja Päivi Laajala luonnehti Nokian kampusta kaupungin historian merkittävimmäksi yksityiseksi investoinniksi.

Oletko jo kuullut Oulun yliopiston hittikurssista – maailman onnellisin opiskelija? Lavalla ovat käyneet muun muassa Sointu Borg ja Marko Jantunen.

Kurkkaa syksyn 2022 hittikurssiin.

Oulussa järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa Päivä Taitajana -työvarjostuspäivä, jossa eri alojen ja ammattien taitajat ottivat nuoren päiväksi varjokseen. Okko Pitkänen, 17, oli yksi päivän osallistujista.

Lue lisää Oulu.comista.

Tanya Buravkina, 49, saapui Ouluun perheensä kanssa maaliskuussa. Mukana tuli neljä sukupolvea: Tanya, hänen äitinsä, tyttärensä sekä tyttären lapsi. Nyt hän kertoo, miten työpaikan saanti on lisännyt hänen tyytyväisyyttään.

Lue uutinen Businessoulu.comista.

Oululainen muusikko ja somevaikuttaja Sanni Inget rakastaa Oulun murretta ja on tunnettu suosituista, murreaiheisista somevideoistaan. Testaa, kuinka hyvin oululaiset sanat ja sanonnat ovat hallussasi.

Treenaa taitojasi Sannin kanssa.

– Työelämässä me uraudumme aika helposti tekemään asioita aina sillä totutulla tavalla. Me voisimme paljon rohkeammin kokeilla uudenlaisia tapoja tehdä asioita, sanoo työpäivämuotoilija Aku Varamäki.

Kurkkaa Akun vinkkeihin.

Bangladeshista kotoisin oleva Sharmin Farah työskentelee markkinointipäällikkönä oululaisessa Visidon-yrityksessä. Hän muutti Ouluun vajaat viisi vuotta sitten. Miten hän kokee Oulun ja mikä on täällä parasta? Otimme siitä selvää.

Lue lisää uutisia Oulusta

Lue Oulun kaupungin verkkomedia Mun Oulua (avautuu uuteen välilehteen)

Lue ajankohtaisia uutisia ja tiedotteita Oulun kaupungin verkkosivuilta (avautuu uuteen välilehteen)

Lue BusinessOulun ajankohtaisimmat uutiset (avautuu uuteen välilehteen)

Tulevia oululaisia tapahtumia