Ajankohtaista Oulussa

Ouluhalli ja sen ympäristö ilmasta kuvattuna. Ouluhallin katto on valaistu sinivioletiksi, ja valoilla on luotu kattoon myös Oulun astemerkki.

Oulusta kuuluu – ja kauas! Tutustu uusimpiin uutisiin ja artikkeleihin, jotka valottavat eri puolia kaupungistamme.

Juuri nyt Oulussa

Tanya Buravkina, 49, saapui Ouluun perheensä kanssa maaliskuussa. Mukana tuli neljä sukupolvea: Tanya, hänen äitinsä, tyttärensä sekä tyttären lapsi. Nyt hän kertoo, miten työpaikan saanti on lisännyt hänen tyytyväisyyttään.

Lue uutinen Businessoulu.comista.

Oululainen muusikko ja somevaikuttaja Sanni Inget rakastaa Oulun murretta ja on tunnettu suosituista, murreaiheisista somevideoistaan. Testaa, kuinka hyvin oululaiset sanat ja sanonnat ovat hallussasi.

Treenaa taitojasi Sannin kanssa.

Stora Enso on kertonut odotetun ja toivotun uutisen Oululle: se investoi noin miljardi euroa Oulun tehtaan käytöstä poistetun paperikoneen muuntamiseen kuluttajapakkauskartonkilinjaksi.

Lue lisää Mun Oulun uutisesta.

– Työelämässä me uraudumme aika helposti tekemään asioita aina sillä totutulla tavalla. Me voisimme paljon rohkeammin kokeilla uudenlaisia tapoja tehdä asioita, sanoo työpäivämuotoilija Aku Varamäki.

Kurkkaa Akun vinkkeihin.

Oulu valmistautuu hyvää vauhtia Hartaanselänrannan vuoden 2025 asuntomessuihin. Asuntomessujen erikoisuus on kelluvat asunnot, joiden toteuttajaksi kaupunki hakee yrityksiä ja niiden yhteenliittymiä.

Lue lisää Mun Oulusta.

Oulu näyttäytyi Miskalle niin positiivisena kaupunkina, että mies aikoo tulla tänne uudestaan ja osallistua MM-kisaan ensi vuonnakin. Ilmakitarakärpänen on siis puraissut pahasti.

Lue lisää Mun Oulusta.

Alisa Zhyhulova, 18, saapui äitinsä ja veljensä kanssa maaliskuussa Ukrainasta Suomeen. Nyt hän työskentelee Jarkko ja Jasmin Mannilan Kotipizza-ravintolassa.

Oulun ydinkeskustan ilme on muuttumassa lähivuosina huomattavasti, kun Osuuspankin toimitalo puretaan ja tilalle rakennetaan viimevuotisen arkkitehtikilpailun voittanut tornitalo Graadi.

Lue lisää Mun Oulusta,

Bangladeshista kotoisin oleva Sharmin Farah työskentelee markkinointipäällikkönä oululaisessa Visidon-yrityksessä. Hän muutti Ouluun vajaat viisi vuotta sitten. Miten hän kokee Oulun ja mikä on täällä parasta? Otimme siitä selvää.

Kirill ”Guitarantula” Blumenkrants on uusi ilmakitaransoiton maailmanmestari. Ranskasta Ouluun matkustanut Guitarantula nappasi voittonsa MM-finaalissa Rotuaarilla, jossa kuultiin myös sykähdyttävä ilmakitararauhan julistus.

Débora Oliveira, 34, on kotoisin Brasilian suurimmasta kaupungista São Paulosta. Tällä hetkellä hän opiskelee Oulun yliopistossa ja tekee työharjoittelua BusinessOulussa. Haastattelimme häntä ja kysyimme fiiliksiä Oulusta.

Eteläsudanilainen Joseph sai töitä Oulusta puskaradion kautta. Ensimmäiset vuodet olivat haastavia: ”Pomoni joutui piirtämään, koska yhteistä kieltä ei ollut”, hän sanoo.

Lue Josephin tarina BusinessOulu.comista.

Lue lisää uutisia Oulusta

Lue Oulun kaupungin verkkomedia Mun Oulua (avautuu uuteen välilehteen)

Lue ajankohtaisia uutisia ja tiedotteita Oulun kaupungin verkkosivuilta (avautuu uuteen välilehteen)

Lue BusinessOulun ajankohtaisimmat uutiset (avautuu uuteen välilehteen)

Tulevia oululaisia tapahtumia