Ajankohtaista Oulussa

Ouluhalli ja sen ympäristö ilmasta kuvattuna. Ouluhallin katto on valaistu sinivioletiksi, ja valoilla on luotu kattoon myös Oulun astemerkki.

Oulusta kuuluu – ja kauas! Tutustu uusimpiin uutisiin ja artikkeleihin, jotka valottavat eri puolia kaupungistamme.

Juuri nyt Oulussa

Tyrnävällä varttuneet Tuomelan veljekset harrastivat jo pikkupoikina omien videoiden ja pelien tekemistä. Nyt heillä on oma yritys Hatfuls Creative, joka tekee video- ja animaatiotuotantoja ja on julkaissut myös ensimmäisen videopelinsä.

Lue lisää Mun Oulusta.

Suomen sampo ja portti länteen – näillä kolmella tavalla pohjoinen tuottaa hyvinvointia ja turvallisuutta koko maalle.

Lue lisää BusinessOulun uutisesta.

Nokia ja Oulun kaupunki järjestivät yhdessä maailman suurimman virtuaalisen yritysvierailun, joka kutsui eri ikäiset lapset ja nuoret tutustumaan teknologian maailmaan. Tapahtumaan osallistui tuhansia eri puolilta Pohjois-Suomea ja myös kansainvälisiä vieraita.

Kaipaatko kivaa kesätekemistä ja näkemistä Oulun seudulla ilman ajorumbaa? Saaga Travelin päiväretket ovat yksi vaihtoehto.

Lue lisää BusinessOulun uutisesta.

Oulun hotellitarjonta lisääntyy loppuvuodesta, kun hiilineutraali hotelliketju GreenStar Hotels avaa uuden hotellin keskustassa. Uusi hotelli tulee toimimaan Kauppakeskus Valkean korttelissa.

Débora Oliveira, 34, on kotoisin Brasilian suurimmasta kaupungista São Paulosta. Tällä hetkellä hän opiskelee Oulun yliopistossa ja tekee työharjoittelua BusinessOulussa. Haastattelimme häntä ja kysyimme fiiliksiä Oulusta.

Tämän kesän kuumin lomatrendi on road trippailu, ja koska meitä on moneen makuun, myös road trip -lomailijatyylejä löytyy useampia. Se mikä sopii Liikkuja-Lissun reissuun, ei välttämättä toimi Nautiskelija-Niinalla.

Löydä sopivin reitti Huono Äiti -blogista

Anna-Mari Nousiaisen unelma-ammatti on ollut taiteilija ala-asteelta saakka, mutta elokuva-alalle hän päätyi vahingossa. Työ Oulun musiikkivideofestivaalien taiteellisena johtajana nivoo kaikki Anna-Mari Nousiaisen kiinnostuksenkohteet yhteen.

Lue haastattelu Mun Oulusta.

”Rakastan pohjoista. Täällä on taianomaista: on lunta ja kylmää”, sanoo Jon Krebs, joka on vasta muuttanut Ouluun Aucklandista Uudesta-Seelannista.

Lue Jonin tarina Mun Oulusta.

Eteläsudanilainen Joseph sai töitä Oulusta puskaradion kautta. Ensimmäiset vuodet olivat haastavia: ”Pomoni joutui piirtämään, koska yhteistä kieltä ei ollut”, hän sanoo.

Lue Josephin tarina BusinessOulu.comista.

Ukrainasta on paennut Suomeen tuhansia ihmisiä. Monet työikäiset ukrainalaiset haluaisivat nyt tehdä täällä töitä. Kun henkilöt hakevat Euroopan unionin määrittämää tilapäistä suojelua, he saavat työnteko-oikeuden EU-alueella. Haluaako yrityksesi auttaa tarjoamalla työtä ukrainalaiselle osaajalle tai osaajille?

Doris Yue, 35, työskentelee arkkitehtinä Oulussa. Hän muutti tänne Hong Kongista 2,5 vuotta sitten. Nyt hän kertoo elämästään Oulussa.

Lue Doriksen haastattelu (englanniksi).

Lue lisää uutisia Oulusta

Lue Oulun kaupungin verkkomedia Mun Oulua (avautuu uuteen välilehteen)

Lue ajankohtaisia uutisia ja tiedotteita Oulun kaupungin verkkosivuilta (avautuu uuteen välilehteen)

Lue BusinessOulun ajankohtaisimmat uutiset (avautuu uuteen välilehteen)

Tulevia oululaisia tapahtumia