Kamal Singh: ”Täkäläisissä ihmisissä pidän siitä, että he ovat mainioita kuuntelijoita”

Kamal Singh on kotoisin Intiasta ja tuli opiskelemaan Oulun yliopistoon vuonna 2010. Nykyään Kamal työskentelee verkostokoordinaattorina Startup Refugeesilla.

Kuka

Hei, olen Kamal Singh. Tulin Intiasta Ouluun opiskelemaan vuonna 2010. Opiskelin ensin Intiassa sähkö- ja viestintäinsinööriksi ja työskentelin muutamassa kansainvälisessä IT-alan yrityksessä, kunnes sain tilaisuuden opiskella Suomessa. Rakastan Oulua, tätä rauhaisaa ja kaunista kotikaupunkiani.

Miksi

Valitsin Suomen, koska se oli minulle ”tuttu” paikka, sillä tätini ja serkkuni asuvat Helsingissä ja sisarenikin asui täällä muutaman vuoden. Kuulin Wireless Communications Engineering -maisteriohjelmasta ja tiesin, että Oulu on elektroniikan ja tietoliikennetekniikan edelläkävijä. Vuonna 2010 ei ollut lukukausimaksuja, joten sain täyden stipendin.

Oulu on hieno paikka – etenkin työn ja vapaa-ajan täydellisen tasapainon kannalta. Kaupunki on rento, kuten paikalliset asukkaatkin.

Oulu oli ensimmäinen kaupunki, johon tulin Suomessa. Se tapahtui elokuussa 2010. Yliopisto oli tuolloin tyhjä, koska uudet opiskelijat tulevat kampukselle vasta syyskuussa. Ajatukseni olivat ristiriitaisia: koin olevani yksin, muta samaan aikaan luonto sai minut tuntemaan oloni mukavaksi.

Oulu on hieno paikka – etenkin työn ja vapaa-ajan tasapainon kannalta.

Kamal Singh

Mitä

Oulussa parasta ovat luonto ja pyöräilyreitit. Rakastan merkittyjä pyöräilyreittejä, koska pyöräily on yksi harrastuksistani. Rauhaisa ja tasapainoinen elämänmeno täällä on erityisen hienoa, varsinkin jos elämänlaatua verrataan Helsingin kaltaisiin isoihin kaupunkeihin. Pyöräily, patikointi, sauvakävely ja telttailu ovat niitä juttuja, joista pidän todella paljon Oulussa.

Opiskelijana kaupungista saa tuntumaa parhaiten hankkimalla polkupyörän. Neuvoisin ketä tahansa tänne tulevaa sijoittamaan hyvään kenkäpariin ja kunnon talvivaatteisiin. Kuten sanotaan, ”huonoa säätä ei olekaan, on vain huonoja vaatteita!” Opiskelijoilla on myös mahdollisuus monipuoliseen, tuettuun sisäurheiluun, joka on varsin edullista.

Täkäläisissä ihmisissä minä pidän siitä, että he ovat mainioita kuuntelijoita. He ovat kilttejä, ja he tukevat sinua parhaalla mahdollisella tavalla. Ihmiset arvostavat sitä, että opettelet heidän kieltään tai edes yrität puhua sitä. He arvostavat asiaan paneutumista ja yrittämistä.

Missä

Nykyään työskentelen verkostokoordinaattorina ja vedän myös Startup Refugeesin hankkeita. Tulin heille töihin vuonna 2021. Teen yhteistyötä Pohjois-Pohjanmaan yritysten kanssa ja yritän tuoda työnhakijoille tilaisuuksia työllistymiseen.

Olen tähän mennessä auttanut 76:tta työnhakijaa työllistymään ja tehnyt yhteistyötä yli 30 yrityksen ja viiden koulun kanssa Oulussa. Se on palkitsevaa työtä. Työkulttuuri on täällä hyvin erilainen kuin siellä, mistä tulen. Suomalaisessa ympäristössä työskentely on minulle upea kokemus. Pidän siitä, että suomalaisissa työpaikoissa on rutiineja, joita noudatetaan.

Tulevaisuudensuunnitelmani? Haluaisin jonakin päivänä olla politiikassa. Haluan todella muuttaa Suomen maahanmuuttopolitiikkaa.

Kielimuuri, joka luo kuilua maahanmuuttajien ja alkuperäisväestön välille, on yksi syy. Haluaisin nähdä maahanmuuttajien osallistuvan politiikkaan niin, että he voivat muuttaa asioita.

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran oulutalenthub.fissä.

Juttua muokattu 27.2.2023: poistettu maininta ilmaisesta koulutuksesta.

Oulu Talent Hub

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä jutut

”Tunsin olevani keskellä satua” – brasilialainen Débora arvostaa Oulun kaupunkiluontoa

Sharmin Farah tuntee oppineensa ”sisua” Oulussa

Oulun pyöräilykulttuuri oli aluksi järkytys, mutta nyt Tamara Louis pyöräilee kaikkialle

Arkkitehti Doris Yue uskoo, että Oulussa unelmat voivat toteutua