Opiskelija, Oulu on elämäsi paras valinta – lue 5 syytä miksi

Nainen seisoo festareilla


Nyt on täydellinen hetki liittyä tyytyväisten opiskelijoiden joukkoon ja alkaa oululaiseksi. Laadukkaan opetuksen lisäksi oululaisena opiskelijana saat nauttia ensiluokkaisesta elämästä – ja etenkin vireästä kulttuuritarjonnasta. Onhan Oulu kruunattu vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Listasimme viisi tärkeintä syytä, miksi Oulu on maailman paras paikka opiskelijalle.

1. Oulussa elät edullisesti

Asuminen on Oulussa kukkarolle huomattavasti kevyempää kuin monessa muussa Suomen isossa kaupungissa. Mukavia ja kohtuuhintaisia koteja on tarjolla niin kaupungin keskustassa kuin korkeakoulukampusten läheisyydessä Linnanmaalla ja Kontinkankaalla. Yksiöitä, kimppakämppiä ja perheasuntoja vuokraavat Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiö PSOAS ja Otokylä ry. Yksityisillä markkinoillakin valinnanvaraa riittää, eivätkä hinnat kurkota pilviä.

2. Tapahtumia joka lähtöön

Vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki tarjoaa monipuolisia tapahtumia, jotka kutsuvat viihtymään jo nyt. Opiskelijan ei kannata lähteä edes kesäksi Oulusta pois: täällä riittää menoa ja uniikkeja juttuja ympäri vuoden.

Oulussa järjestetään Qstockin kaltaisia suuria festivaaleja ja monenlaisia pieniä uniikkeja tapahtumia. Tiesitkö muuten, että muun muassa avantopitsaus ja ilmakitarasoiton MM-kisat ovat syntyneet Oulussa? Kesällä oululaiset kokoontuvat nauttimaan puistopiknikeistä, syyskuun alussa Oulun Päivien aikaan kaupunki täyttyy juhlahumusta ja marraskuun pimeimpään aikaan juhlitaan Lumo-valofestivaaleja. Tutustu myös Kulttuuritalo Valveen tarjontaan tai sukella vaikkapa Oulu Urban Culturen tapahtumiin.

Kurkkaa Mun Oulun tapahtumakalenterista parhaat menot (avautuu uuteen välilehteen).

3. Täällä harrastat monipuolisesti

Haluatko vapaa-ajallasi saada hien pintaan vai nauttia hitaammasta elämästä? Oulussa molemmat onnistuvat. Oulun korkeakoululiikunnan tarjontaan kuuluu muun muassa tanssikursseja, kamppailulajeja ja mailapelejä. Lisäksi eri puolilta kaupunkia löytyy tasokkaita kuntokeskuksia. Oulussa on upeat ulkoliikuntareitit esimerkiksi maastopyöräilyyn tai hiihtoon. Oulun Ruskotunturilla pääset laskettelemaan, ja lähiympäristön luontokohteet kutsuvat rauhoittumaan. Arjen velvollisuudet voit heittää syrjään myös vaikkapa leffassa, suosikkiartistisi keikalla tai teatterissa.

Lue enemmän Oulun vapaa-ajan mahdollisuuksista.

4. Meillä liikut helposti joka paikkaan

Oulussa ei tarvitse tuhlata aikaa liikenneruuhkissa. Etäisyydet paikkaan kuin paikkaan ovat lyhyet ja 20 minuutissa pääset ketterästä kaupungin laidalta toiselle. Oulu on kuuluisa laajasta pyörätieverkostostaan, joka pidetään hyvässä kunnossa myös talvisin. Oulun joukkoliikenteen kyydissä hurautat keskustasta vartissa kaikille korkeakoulukampuksille.

Katso lisää tietoa liikkumisesta Oulussa.

5. Oulussa luonto on lähelläsi

Sen lisäksi, että kampukset ovat lyhyen matkan päässä kaupungin keskustasta, ne ovat aivan luonnon helmassa. Täällä pääset myös kokemaan taatusti kaikki vuodenajat kauneimmillaan.

Luentojen välissä voit tehdä esimerkiksi pienen kävelylenkin ja huilia puiden huminassa. Keskustan lähellä on virkistäytymiseen useita kauniin vehreitä puistoja – meren ja Oulujoen rantoja unohtamatta. Oulusta on myös helppo lähteä retkelle esimerkiksi Suomen eteläisimmälle tunturille Syötteelle tai Rokuan ainutlaatuiseen geoparkiin.

PS: Tutustu tarjontaan ja hae opiskelemaan kevään yhteishaussa: