Viisi syytä tulla opiskelemaan Ouluun

Opiskelijoita tekemässä ryhmätöitä tietokoneiden ja valkotaulun avulla.

Nyt on täydellinen hetki liittyä tyytyväisten opiskelijoiden joukkoon ja alkaa oululaiseksi. Laadukkaan opetuksen lisäksi oululaisena korkeakouluopiskelijana saat nauttia ensiluokkaisesta elämästä. Muun muassa seuraavien syiden vuoksi Oulu on maailman paras paikka opiskelijalle.

1. Oulussa asut edullisesti

Asuminen on Oulussa kukkarolle huomattavasti kevyempää kuin monessa muussa kaupungissa. Mukavia ja kohtuuhintaisia koteja on tarjolla niin kaupungin keskustassa kuin korkeakoulukampusten läheisyydessä Linnanmaalla, Kontinkankaalla ja Kaukovainiolla. Yksiöitä, kimppakämppiä ja perheasuntoja vuokraavat Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiö PSOAS ja Otokylä ry. Yksityisillä markkinoillakin valinnanvaraa riittää, eivätkä hinnat kurkota pilviä.

2. Meillä liikut helposti joka paikkaan

Oulussa ei tarvitse tuhlata aikaa liikenneruuhkissa. Etäisyydet paikkaan kuin paikkaan ovat lyhyet. Oulu on kuuluisa laajasta pyörätieverkostostaan, joka pidetään hyvässä kunnossa myös talvisin. Oulun joukkoliikenteen kyydissä hurautat keskustasta vartissa kaikille kampuksille.

3. Täällä harrastat monipuolisesti

Haluatko vapaa-ajallasi saada hien pintaan vai nauttia kulttuurista? Oulussa molemmat onnistuvat. Oulun korkeakoululiikunnan tarjontaan kuuluu muun muassa tanssikursseja, kamppailulajeja ja mailapelejä. Lisäksi eri puolilta kaupunkia löytyy tasokkaita kuntokeskuksia. Oulussa on upeat ulkoliikuntareitit esimerkiksi maastopyöräilyyn tai hiihtoon. Oulun Ruskotunturilla pääset laskettelemaan, ja lähiympäristön luontokohteet kutsuvat rauhoittumaan. Arjen velvollisuudet voit heittää syrjään myös vaikkapa leffassa, suosikkiartistisi keikalla tai teatterissa.

4. Tapahtumia joka lähtöön

Opiskelijan ei kannata lähteä edes kesäksi Oulusta pois, sillä kaupungin persoonalliset tapahtumat kutsuvat viihtymään. Oulussa järjestetään Qstockin kaltaisia suuria festivaaleja ja vaihtoehtoisia kulttuuritapahtumia, kuten punk-väen Hässäkkäpäivät. Kesällä oululaiset kokoontuvat nauttimaan puistopiknikeistä, ja elokuussa kaupunki täyttyy juhlaviikkojen humusta. Tutustu myös Kulttuuritalo Valveen tarjontaan tai sukella syvälle alakulttuurien maailmaan Kulttuuribingolla ja Välivainion Tukikohdalla.

5. Oulussa luonto on lähelläsi

Sen lisäksi, että kampukset ovat lyhyen matkan päässä kaupungin keskustasta, ne ovat aivan luonnon helmassa. Luentojen välissä voit tehdä esimerkiksi pienen kävelylenkin ja huilia puiden huminassa. Keskustan lähellä on virkistäytymiseen useita kauniin vehreitä puistoja – meren ja Oulujoen rantoja unohtamatta. Oulusta on myös helppo lähteä retkelle esimerkiksi Suomen eteläisimmälle tunturille Syötteelle tai Rokuan ainutlaatuiseen geoparkiin.