Haluatko kansainvälistyä? Mentorit auttavat

Ensimmäinen Pohjoisen Bisneshaltijat-mentoriohjelma on päättynyt ja toinen starttaa syyskuussa. Kokemukset ohjelmasta ovat hyviä ja osallistujat saivat paljon tärkeitä oppeja. Tälläkin kertaa mukana on kokeneita mentoreita tukemassa yrityksiä. Ohjelma on osallistujille maksuton, se on osa EU-rahoitteista hanketta.

Työyhteisövalmentaja Veera Rautio on hyvin tyytyväinen viime talven saavutuksiin. Pohjoisen Bisneshaltijoissa hän luotsaa prosessia, mutta varsinainen kehitystyö on mentorien ja mentoroitavien välinen.

Mukaan tuloa miettivälle yritykselle Rautiolla on selkeä viesti:

– Tule rohkeasti mukaan riippumatta siitä, onko yritys vasta harkitsemassa ensimmäistä kv-rekryä vai jo pidemmällä kansainvälistyvän liiketoiminnan polulla. Ole valmis käyttämään muutama tunti aikaasi. Mitä paremmin sitoudut työskentelyyn, sitä enemmän saat irti yhteistyöstä.

Jokainen mentoroitava yritys-mentori – pari luovat omanlaisen, juuri heille sopivan polun. Mentorointi voi olla hyvin intensiivistä tai sitoa vähemmän aikaa sen mukaan, mikä parhaiten palvelee.

Liikkeenjohdon konsultti, pitkän työhistorian läpi kansainvälistymistä katsova Kari Hyvärinen kannustaa myös yrityksiä lähtemään liikkeelle rohkeasti, alkuun ei tarvitse olla täydellinen. Riittävän hyväkin kelpaa eikä virheitä kannata pelätä. Kaikki niitä tekevät ja niistä pitää oppia. Mentorina hän lupaa antaa uusia näkökulmia ja oivalluksia.

– Yrityksellä on kuitenkin hyvä olla joku valmis tuote tai applikaatio, joka on jo kotimaassa testattu.

Hyvärisen työhistoria alkoi aikanaan Ericssonilta. Detection Technologyn leivissä hän kasvatti 12 vuotta asiakasmäärää, markkina-alueita ja liikevaihtoa. Nyt hän luotsaa omaa Xpandite-yritystä ja auttaa muita menestymään.

Oululainen syväteknologia-alan yritys Timegate Instruments Oy on vaativan mittausteknologian edelläkävijä koko maailmassa. Se myös osallistui mentoriohjelmaan viime talvena.

– On hyvä, että Oulun seudulta löytyy apua, ja mentori voi käydä vaikka paikan päällä, miettii markkinointijohtaja Elina Aronen-Raappana.

– Start upin prosessit eivät aina pysy kasvun vauhdissa, ja on hyvä saada ulkopuolisen näkemys ihmiseltä, joka on käynyt samaa läpi aiemmin.

Tervetuloa mukaan mentoriohjelmaan!

Tarvitsetko ulkomaista työvoimaa? Suunnitteletko kansainvälistymistä? Tule mukaan mentoriohjelmaan 23.9. alkaen! Ohjelma on osallistujille maksuton.

Pohjois-Pohjanmaan pk-yrityksille tarjoutuu mahdollisuus lähteä mukaan kansainvälisen liiketoiminnan ja rekrytoinnin mentoriohjelmaan. Ensimmäiset mentoroitavat saivat apua kansainvälistymiseen viime talvena ja nyt on tullut aika jatkaa hyvää työtä.

Ohjelman palvelee yrityksiä, se parantaa niiden kykyä rekrytoida ja johtaa monikulttuurista työvoimaa, kehittää kansainvälistä liiketoimintaa sekä saada vertaistukea kokeneilta yritysmentoreilta.

Ohjelman suojelijana toimii kansanedustaja Juha Sipilä ja mentoreina toimivat kv-liiketoiminnan konkarit, kuten Marisa Kerman (BBi Finland) ja Kari Hyvärinen (Xpandite).

Mentorointikokonaisuutta luotsaa pitkän kansainvälisen liiketoiminnan konsultti ja sarjayrittäjä Veera Rautio.

– Ohjelma antaa hyviä työkaluja, rakennetta ja konkreettista sparrausta menestykseen. Osallistujat voivat edetä omassa tahdissaan juuri itselle tärkeiden asioiden kanssa. Kaikki keskustelut käydään luonnollisesti suurella luottamuksella.

Valmennuksen käytännön asioista antaa lisätietoa Oulu Talent Hubin koordinaattori Marja Nousiainen (marja.nousiainen@chamber.fi, puh. 050 551 9544)

Mentorointivalmennuksen sisältöön liittyvistä kysymyksistä mentorointivalmennuksen ryhmämentori Veera Rautio (ext.veera.rautio@kpmg.fi, puh. 040 910 8016)

Ilmoittautumislinkki löytyy Oulun Kauppakamarin sivuilta.

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran Oulun kauppakamarilehdessä.

Oulu Talent Hub