Uusi maailmanmestari on valittu! 5 videota todistaa, että Oulu on ilmakitaristien henkinen koti

Mies soittaa ilmakitaraa

Ilmakitaransoiton MM-finaali kisattiin elokuun viimeisenä perjantaina Oulussa, jossa voittajaksi kruunattiin Guitarantula eli Kirill Blumenkrants.

Kirill ”Guitarantula” Blumenkrants on uusi ilmakitaransoiton maailmanmestari. Ranskasta Ouluun matkustanut Guitarantula nappasi voittonsa MM-finaalissa Rotuaarilla 26. elokuuta.

Toiselle sijalle kipusi ranskalainen Frederic ”French Kiss” Reau, ja kolmas palkinto jaettiin peräti kolmen kilpailijan kesken. Sen saivat Charles Kariuki ”Slim” Ndung’u (Kenia), Alex ”Ninja Assasin” Roberts (Australia) ja Apolline ”Lady Attila” Andreys (Ranska).

Finaalin tuomaroivat Eppu Normaali -yhtyeen kitaristi Juha Torvinen, Oulu2026 -toimitusjohtaja Piia Rantala-Korhonen, Oulu Pride -tuottaja Martu Väisänen sekä Akseli Klonk -teatterin johtaja Janne Kuustie.

Ilmakitarafinaalia oli livenä seuraamassa noin 3 500 katsojaa. Lisäksi tapahtumaa ihasteli monituhatpäinen joukko ympäri maailmaa, sillä se lähetettiin myös reaaliaikaisena stream-lähetyksenä.

Lähetyksen voi katsoa tästä linkistä. Vinkki: Videolla kohdassa 28:40 BusinessOulun asiantuntija Viera Karam pitää monia liikuttaneen puheen – ilmakitararauhan julistuksen.

Tämän jutun lopusta löydät myös viisi videota, joilla esiintyy kansainvälisen ilmakitarayhteisön jäseniä. He paljastavat muun muassa, miksi Oulu on niin cool paikka.

Lue lisää Mun Oulusta: Hämähäkkimies Ranskasta vei ilmakitaramestaruuden

Charles ”Slim” Kariuki

Charles Kariuki ”Slim” Ndung’u on Kenian 2022 ilmakitaramestari. Hän matkasi pitkän matkan kotimaastaan pohjoiseen Ouluun, mutta silti tuntee olonsa täällä kotoisaksi ja tervetulleeksi.

Rachel “SistAIR of Mercy” Andersson

Rachel “SistAIR of Mercy” Andersson kilpaili Mustien hevosten sarjassa 2018 ja 2022. Oulussa hän tuntee kuuluvansa joukkoon ja pitää Oulua henkisenä kotinaan.

Alexander ”The Jinja Assassin” Roberts

Alexander ”The Jinja Assassin” Roberts on Australian mestari vuosilta 2017, 2018, 2019 ja 2022. MM-kisoissa hän on sijoittunut toiseksi. Hänen mielestään Oulu on rauhallinen, mutta samalla voimakas, valloittava ja henkeäsalpaava.

Rob “Donald Trump” Palmer

Rob “Donald Trump” Palmer, 60, on Thaimaan mestari vuodelta 2022. Hänen mielestään Oulu on hauska paikka, jonka luonto ja kulttuuri ovat tosi cooleja: ”Tänne on hauska palata uudelleen!”

Sonya ”Salmiakki Tears” Gorya

Sonya ”Salmiakki Tears” Gorya on kisannut Mustien hevosten karsinnoissa vuosina 2015, 2019 ja 2022. Hänen mielestään Oulu on rauhallisin kaupunki, missä hän on koskaan vieraillut:

”Oulu on paras paikka, jonne tulevilla ihmisillä on turvallinen olo ja he voivat tuntea olonsa hyväksytyksi.”