Uusi rekrykoulutus työllistää metallialalle

Nainen hitsaa

Häggblom Oy työllistää kymmenen uutta levyseppähitsaajaa OSAO Edun kanssa yhteistyössä toteutettavalla rekrykoulutuksella.

Kaivoslaitteita valmistavalle Häggblomille työllistyvät levyseppähitsaajat pääsevät työskentelemään monipuolisissa teräsrakenteiden muokkaus-, kokoonpano- ja hitsaustöissä. RekryKoulutus toteutetaan maksimissaan sadan päivän pituisena jaksona.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilujen metallialasta kiinnostuneet asiakkaat.

Koulutus järjestetään Häggblomin toimitiloissa Kalajoen Sataman yrityspuiston alueella Rahjassa. Koulutuksen ajankohta on 13.2.–7.7.2023.

Häggblom on sitoutunut työllistämään kaikki koulutuksen hyväksytysti suorittaneet opiskelijat.

Levyseppähitsaajien työllisyystilanne on hyvä ja alalle tarvitaan jatkuvasti uusia, päteviä työntekijöitä, sanoo Ab A. Häggblomin operatiivinen johtaja Robert Kiviniemi.

– Pätevistä osaajista on aina pulaa, ja alalla riittää hyvin töitä. Meillä on tällä hetkellä historian suurin tilauskanta, jota on tarkoitus myös kasvattaa.

Häggblom etsii joukkoonsa oma-aloitteisia ja luotettavia työntekijöitä.

– Hyvät vuorovaikutustaidot ovat tässä työssä tärkeitä, sillä töitä tehdään paljon porukassa ja parityöskentelynä. Arvostamme oma-aloitteisuutta ja rohkeutta tarttua uusiin asioihin. Jos opiskelija on alanvaihtaja, jolla ei ole aikaisempaa kokemusta metallialalta, täytyy uskaltaa heittäytyä koulutuksen vietäväksi, työnjohtaja Aki Leppälä sanoo.

Häggblomille on tärkeää, että työntekijät viihtyvät ja voivat töissä hyvin.

– Välitämme työntekijöistämme ja heidän hyvinvoinnistaan. Meillä tehdään pitkiä työuria: Pisimpään talossa olleet hitsarit ovat viihtyneet jo yli kolmekymmentä vuotta, Robert Kiviniemi sanoo.

Haku RekryKoulutukseen päättyy 16.1.2023. Lisätietoa koulutuksesta löytyy TE-toimiston sivuilta.

OSAO Edu on täydennyskoulutuksen moniosaaja, joka tarjoaa monipuolisia ja laadukkaita täydennyskoulutuspalveluja henkilö- ja yritysasiakkaille sekä julkisen sektorin toimijoille. OSAO Edu Oy on osa Koulutuskuntayhtymä OSAOn konsernia.

Kurkkaa We love metal -kampanjan sivustoon täällä.

Lisätietoja antavat:

Markus Seppänen, koulutuspäällikkö
Koulutuskuntayhtymä OSAO
050 428 0752
markus.seppanen@osao.fi

Janne Ylitalo, konepajapäällikkö
Ab A. Häggblom Oy
040 769 8269
janne.ylitalo@haggblom.fi