Ilmiannot

Tutustu pinnan alla kupliviin oululaisiin hyvän mielen tekoihin ja tekijöihin

Haluamme nostaa arjen pieniä iloja tuottavat teot ja tekijät ansaitsemaansa valokeilaan. Pyysimme teiltä kaupunkilaisilta ilmiantoja ihmisistä, yhteisöistä ja asioista, jotka saavat hyvälle mielelle. Julkaisemme parhaita paloja ilmiannoista alla ja somessa. Tutustu Positiivisen anarkian ilmiantoihin ja vinkkaa meille omasi!

Yllätyssaunat ilostuttavat

”Muutin marraskuussa takaisin Ouluun. Tämän kuluneen puolen vuoden aikana olen nähnyt jos jonkinlaisia saunoja Tuiran biitsillä. Yksi viimeisimmistä näkemistäni oli paikalle tuotu jalkapallon muotoinen sauna. Näytti ehkä pieneltä, mutta sinne meni useampi ihminen sisälle, ja savu nousi piipusta perjantai-illan auringonlaskussa. Tosi hienoa nähdä, että ihmiset ottavat rohkeasti kaupunkitilaa haltuun ja tekevät Oulusta oululaisen näköisen!”

Seikkulin salonki

“Länsituulen päiväkodilla meillä on laitoshuoltaja, monitoiminainen Seikkuli, Seija Säävälä. Hän on perustanut päiväkodille ”Seikkulin salongin”, johon lapset pääsevät kampaamoon tai kynsien lakkaukseen täytettyään ensin lupalapun kotona. Sinne jonotetaan ja asiakkaita riittää!”

Kokeile tätä kylillä

”Sen lisäksi, että Kalevauvojen mukaan Oulussa saa olla oma ankea itsensä, olen huomannut, että täällä saa myös hymyillä, ihan tuntemattomalle. Useina aurinkoisina aamuina olen tullut yllätetyksi hymyillä! Koska kyseessä ei ollut väärin napitettu takki tms., päättelin, että Oulussa voi hymyillä ihan vaan omaa hyväntuulisuuttaan.”

Paska kaupunni -neule

“Luin jostakin, että legendaarinen Paska kaupunni -graffiti tulee katoamaan Oulun kaupunkikuvasta. Se on ollut siinä niin kauan kuin muistan. Sain ajatuksen ikuistaa sloganin neuleeseen. Tein neuleen ohjeineen helmikuussa ja julkaisin sen omalla Facebook-sivullani sekä Ravelryssä kevään aikana.

Olen pitänyt paitaani kaikkialla paitsi töissä ja saunassa. Hauskin sattumus oli, kun satuin paita päälläni Rokualle yhtä aikaa uuden aluevaltuuston kanssa ja sain kannustavaa palautetta isokenkäisiltä.

Neuleohjeeni löytyy nyt myös täältä. Sitä saa vapaasti jakaa – ja neuloa. Olisihan se pähiää törmätä joskus kaupungilla itse suunnittelemaansa villapaitaan!”

Lataa PDF-ohje

Kerro positiivisen anarkian teoista Oulussa

Tiedätkö henkilön tai tahon, joka toteuttaa arkisia positiivisesti anarkistisia tekoja ja muuttaa Oulua aina vain mahtavammaksi? Tai keksitkö, millaisin konkreettisin toimin Oulu voisi muuttua vielä paremmaksi? Ilmianna ajatuksesi – parhaita paloja nostetaan esiin somessa ja tällä sivulla.

Pudota tiedostot tähän tai
Max. tiedoston koko: 128 MB, Max. tiedostot: 3.

    Positiivista anarkiaa
    tukemassa: