Positiivinen anarkia

Pelkkä puhe on pukeille, hyvät teot ovat timanttia. Otetaan kaikki pinnan alla kupliva oululainen taito ja energia hyötykäyttöön ja tehdään Oulusta asteen verran mahtavampi.

Arkeen iloa tuottavia oivalluksia varten Oulu pistää isompaa vaihdetta silmään – koko kansalle, kaikille kaupungissa. Positiivisen anarkian tempaukset tuovat kaupunkiin lisää pohjoisuutta, älyä ja inhimillisyyttä ihan oikeasti. Tutustu tekoihin ja kerro, millaisia Oulua rikastuttavia asioita tapahtuu pinnan alla. Nostetaan arkinen hyvä tapetille!

Tutustu oululaisten omiin Positiivisen anarkian tekoihin

Pinnan alla kuplii Oulussa – arkeen hyvää mieltä tuottaviin tekoihin ja oivalluksiin voit törmätä kaikkialla ympärilläsi. Pyysimme kaupunkilaisia ilmiantamaan ihmisiä, yhteisöjä ja asioita, jotka levittävät iloa ympärilleen. Ja mahtavia vinkkauksia olemme jo saaneetkin!

Oulun kaupungin teot

Sanoitetaan Oulu!

Kalevauva.fi kertoo uudessa Oulu-kappaleessaan kansan syvien rivien ajatuksia kaupungista. Kuuntele kappale Youtubesta (avautuu uuteen välilehteen). Keskustelupalstoilta kerätyistä kommenteista koottu laulu on tehty pilke silmäkulmassa, ja siitä löytyy varmasti ainakin jotain tuttua meille jokaiselle.

Onneksi Oulu on todellisuudessa paljon muutakin kuin ikuista vastatuulta ja kuusi kuukautta vuodessa kestävää täyttä pimeää. Paska kaupunki näyttää parhaat ja symppiksimmät puolensa, kun sitä vain kuuntelee ja katsoo oikeasta kulmasta – ja kun itse niin haluamme! Kun puhumme arjessa kotikaupungistamme hyvää, muutkaan eivät voi olla huomaamatta, miten mainio paikka tämä on. Positiivista anarkiaa on myös se, että osaa nauraa itselleen!

Tunnistatko muuten biisistä sinun Oulusi? Kalevauva.fi piipahti täällä selvittämässä, pitävätkö kappaleeseen kootut huomiot miten hyvin paikkansa. Eletäänkö täällä peltomarkettien paratiisissa toppatakeissa kesät ja talvet? Laulavatko linnutkin mollissa?

Väritetään Oulu!

Euroopan kulttuuripääkaupungille 2026 sopiva tapa näyttää kaupungin kaikki värit toteen on kaikille näkyvä taide. Lopputalvesta oululaisten silmiä hellittiin lumigraffiteilla, jotka syntyivät Torinrantaan ympäristöystävällisillä kalkkispraymaaleilla – meillä pohjoisessa graffiti kun on ilo niin silmille kuin luonnolle. Samaan syssyyn keskustan yhden korkeimman rakennuksen yläkerroksiin ilmestynyt töhry muutettiin vähän upeammaksi: Timo Tyynismaan teos korkeuksissa ilahdutti kilpaa kevätauringon kanssa.

Värittäminen ei toki lopu tähän, sillä kulttuuripääkaupunkivuotta silmällä pitäen kaupungin eri alueille taiteillaan viisi muraalia tulevien vuosien aikana, aina vuoteen 2026 saakka. Teosten sijainnit ja sisällöt päättävät tietenkin oululaiset. Lisää väriä Ouluun – se on positiivista anarkiaa!

Kerro positiivisen anarkian teoista Oulussa

Tiedätkö henkilön tai tahon, joka toteuttaa arkisia positiivisesti anarkistisia tekoja ja muuttaa Oulua aina vain mahtavammaksi? Tai keksitkö, millaisin konkreettisin toimin Oulu voisi muuttua vielä paremmaksi? Ilmianna ajatuksesi – parhaita paloja nostetaan esiin somessa ja tällä sivulla.

Pudota tiedostot tähän tai
Max. tiedoston koko: 128 MB, Max. tiedostot: 3.

    Positiivista anarkiaa
    tukemassa: