Oulussa järjestettiin historian ensimmäinen Metalliyö – ”Mukava nähdä, miten monen ikäisiä osallistujia tapahtuma houkutteli”

Kolme hevimetallin soittajaa

Kuvat puhuvat puolestaan: Metalliyöstä löytyi monipuolinen kattaus näytteilleasettajia ja tapahtumaan osallistuneet olivat todella kiinnostuneet alasta.

Metalliala on jo pitkän aikaa kaivannut mielikuvien uudistamista, sanoo Markus Seppänen, joka työskentelee OSAOlla koulutuspäällikkönä.

– BusinessOulun käynnistämä We love metal -kampanja on tuonut edustavasti esille Oulun alueen yrityksien toimintaa ja työympäristöjä, joissa alaltamme valmistuvat henkilöt pääsevät työskentelemään. Kampanjan syyskausi huipentui tänään Metalliyö-tapahtumaan, jossa alasta kiinnostuneet pääsivät tutustumaan ja kokeilemaan eri työtehtäviä, kuten koneistamista, robottihitsaamista ja kunnossapidon tehtäviä, Markus kertoo.

Kaksi miestä OSAOlla

OSAOn Markus Seppänen ja tiktokkaaja Andreas Tolonen.

Tapahtuma kokosi alueen eri toimijat OSAOlle, Kaukovainion tekniikan yksikköön, tiistaina 22. marraskuuta.

– Metalliyössä oli monipuolinen kattaus näytteilleasettajia – yrityksiä ja oppilaitoksia. Tapahtumaan osallistuneet jututtivat yrityksiä ja kokeilivat rohkeasti muun muassa virtuaalihitsausta sekä tutustuivat työnäytöksiin. Mukava oli nähdä, miten monen ikäisiä osallistujia Metalliyö houkutteli, toteaa palvelupäällikkö Mari Rautiainen BusinessOulusta.

BusinessOulu toteuttaa We love metal -kampanjaa yhdessä Oulun seudun metallialan yritysten sekä oppilaitosten kanssa. Kampanjalla on tarkoitus avata metallialan positiivisia puolia sekä herätellä työelämävalintoja tekevien mielenkiintoa alaa kohtaan.

Alueelta löytyy runsaasti avoinna olevia työpaikkoja metallialan ammattilaisille, niin uusille kuin alalle palaaville. Valittavana on myös paljon erilaisia koulutuspaikkoja.

– Yritykset ja työelämä on meille tärkeä yhteistyökumppani. Yhteistyö alan kaikissa muodoissa, markkinoinnista uuden työntekijän löytymiseen vaatii meidän kaikkien panosta ja siinä onnistumista. Siinä Metalliyö on meille kaikille näköalapaikka niin yrityksiin kuin metallialan koulutukseen ja sen sisältöihin, Markus mainitsee.

Mectalentin Hanna Ekdahl

Mectalentin Hanna Ekdahl Metalliyössä.

”Ensi vuonna samoissa merkeissä”

Marraskuisen metallitapahtuman järjestivät yhteistyössä BusinessOulu, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, OSAO, OAMK, Oulun yliopisto ja Oulun osaamiskeskus OSKE.

Alan yrityksistä mukana olivat Nordic Tank, Mectalent, Sähkö-Rantek Oy, KL Mechanics Oy ja Probot Oy. Heidän edustajansa vastailivat kävijöiden kysymyksiin ja kertoivat alasta myös livehaastatteluissa.

Illan aikana lavalla kuultiin esimerkiksi, mitkä asiat ratkaisevat työhaastattelussa ja millaista alalla työskentely on oikeasti.

– OIen kertonut yrityksestämme ja alasta niin työnhakijoille kuin teineille, jotka ovat käyneet ständillämme, sanoo Mectalentin markkinointipäällikkö Hanna Ekdahl.

Tapahtumassa vieraili myös tiktok-tähti Andreas Tolonen, joka kävi testaamassa virtuaalihitsausta ja kertoi havaintojaan metallialalta – ja jota fanit pyysivät yhteiskuviin.

Yleisö pääsi kokeilemaan työpajoissa esimerkiksi koneistusta ja ulkotulen hitsaamista robotilla. Saattoipa tapahtumassa törmätä Probotin robottikoiraan, joka juoksenteli ihmismassojen keskellä. Tai siellä pystyi testaamaan Meditaksen exoskeletonia.

Metalliyön energisimmästä show’sta vastasi Oulun konservatorion opiskelijoista koostuva Konsan Roses -bändi, joka soitti kaksi settiä tapahtumassa.

– Positiiviset kokemukset tapahtuman järjestämisestä sekä itse Metalliyöstä rohkaisee sanomaan, että ensi vuonna nähdään taas samoissa merkeissä, OSAOn Markus Seppänen kommentoi.

Kuvat ja teksti: Annakaisa Vääräniemi

Kurkkaa We love metal -kampanjan sivustoon täällä.