CarbonWise

Vuonna 2030 jokainen yritys on hiiliviisas

Kestävän kehityksen ja kiertotalouden mukainen liiketoiminnan suunnittelu ja kehittäminen eli hiiliviisas liiketoiminta on ”business as usual” vuonna 2030. Oulu, yhdessä Turun ja Espoon kanssa, on mukana CarbonWise-hankkeessa, joka on työkalu suunnitella ja kehittää liiketoimintaa hiiliviisaaksi. Liiketoiminnan kehittäminen hiiliviisaasti on jatkuvaa kehittämistä kohti nettopositiivisuutta. Hiiliviisaus tuo pysyvää kilpailuetua yrityksille ja kaupungille.

CarbonWise mahdollistaa yrityksen hiiliviisauden kehittämisen ja siitä viestimisen läpinäkyvästi. CarbonWisessa toteutettavat hiiliviisaat klinikat ovat suunniteltuja siten, että yritys voi tulla mukaan toimialarajattomasti ja riippumatta siitä, onko yritys vasta-alkaja vai jo pidemmälle edennyt organisaationsa, toimintojensa, tuotteensa tai palvelunsa muuttamisessa hiiliviisaaksi.

CarbonWise-hankkeen Oulun toiminteet tarjoavat yrityksille hiilijalanjäljen laskentaa. Hanke tarjoaa yrityksille työkaluja ja menetelmiä hiilijalanjäljen pienentämiseen sekä keinoja toteuttaa hiilikädenjälkitoimintaa ja kompensaatiota. Lisäksi hankkeen tavoitteena on kannustaa yrityksiä rakentamaan brändiään ja kilpailuetua hiiliviisaaseen strategiaan perustuen. Hankkeen tavoitteena on luoda uusi pysyvä palvelu hiiliviisaan liiketoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen.

CarbonWise-hankkeen materiaalit ja webinaaritallenteet löytyvät Päättyneet hankkeet -otsikon alta osoitteesta https://www.businessoulu.com/fi/businessoulu/ohjelmat-ja-hankkeet.html

Logo, 6aika.