Korona-avustushakemusten käsittelyrobotti

Kaupunkikuva

Business Oulun elinkeinopalveluille toteutettiin ohjelmistorobotti nopeuttamaan yksityisyrittäjien Korona-tukihakemuksen käsittelyä. Robotti jakaa hakemukset automaattisesti hakemuksien valmistelijoille ja nopeuttaa näin käsittelyprosessia.

Päivästä riippuen saapui kirjaamon kautta yksittäisiä tai kymmeniä avustushakemuksia, jotka kaikki robotti jakoi käsittelijöille muutamassa minuutissa virheettömästi. ”Työajan säästö ja automaation luotettavuus on merkittävä ja voimme siirtää resursseja enemmän hakemuksien käsittelyyn, joka vaatii ihmistyötä. Apua tarvitseville yrittäjille on tärkeää että saamme hakemukset käsiteltyä mahdollisimman nopeasti” kertoo Business Oulun palvelupäällikkö Mari Rautiainen. Robotin toteutus tehtiin nopeutetulla aikataululla. ”Kuukausi sitten istuimme ensimmäisessä suunnittelupalaverissa ja nyt saimme robotin jo käyttöön. Hienoa että meillä kaupungilla saadaan toteutettua ketterästi tällaisia projekteja.”

Projekti toteutettiin yhdessä Oulun Digin ja Q-Factoryn kanssa. Oulun Digi vastasi projektin koordinoinnista ja teknisestä ympäristöstä, Q-Factory robotin toteutuksesta.  ”Projektin onnistumiseen tarvitaan hyvää tiimityötä. Q-Factoryn osaavien henkilöiden kanssa yhteistyö on ollut sujuvaa ja helppoa. He pystyivät nopeasti reagoimaan erilaisiin tarpeisiin” Rautiainen toteaa.

Päätoimiset yksinyrittäjät, joiden taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat merkittävästi heikentyneet koronavirusepidemian vuoksi 16.3.2020 voivat hakea 2000 € tukea yrityksen kotikunnasta tukea korona-tilanteen aiheuttamaan häiriöön liiketoiminnassa. Oulussa tukihakemukset käsitteli Business Oulun elinkeinopalvelut. Avustushaku oli auki 30.9.2020 asti.

Yksinyrittäjätuen hakemuksia on 4.6.2020 mennessä saapui 1185 kappaletta. Niistä 1175 jaettiin käsittelyyn ja päätöksiä tehtiin 1090.