Lasten ja nuorten palvelutarjottimet

Lapsiperheille suunnattuun palvelutarjottimeen on koottu hyvinvointia ja elämänhallintaa tukevaa tietoa ja informaatiota eri aihealueista sekä palveluista. Palvelutarjottimen taustalla on monituottajuusmalli ja sivustoilta löytyy niin kunnallisia, yksityisiä kuin järjestöidenkin palveluita. Lapsuus – palvelutarjottimessa on hyödynnetty rajapintaratkaisuja sekä chatbot- tekoälyä.

Nuorten Oulu -sivusto

Oulun kaupungin nuorisopalvelut uudistaa nuorille suunnattuja verkkopalveluita kooten kaikki sähköiset palvelut yhden verkkosivuston alle. Kokonaisuus on laaja ja taustalla on palvelutarjotinajattelu, jonka mukaan yhden sivuston alta löytyy kaikki tarpeellinen sisältö nuorille, heidän läheisilleen sekä ammattilaisille.

Tarkoituksena on, että nuoret voivat itse tuottaa teksti-, kuva- ja videosisältöä uuteen verkkopalveluun.  Sivustolle kehitettävä ohjaava hakutyökalu auttaa nuorta löytämään hänen tilanteeseensa sopivimmat palvelut. Se ennakoi hakutermejä ja suodattaa niiden perusteella relevantit tietoalueen sisällöt, palvelut, oma-apuohjeet sekä kysy-vastaa-palstan alueet käyttäjälle.  Hakutyökalu linkittyy sivuston chattiin, jolloin käyttäjää voidaan ohjata ottamaan yhteyttä oikeaan ammattilaiseen nuoren tilanteen ja siihen liittyvien asiasanojen mukaan.

Ratkaisun sivusto

https://lapsuus.ouka.fi/