Onnikka – pysyvää painonpudotusta

A person looking at health data on a tablet compurer

Oulun yliopistossa on kehitetty mullistava painonpudotusmenetelmä, jolla käyttäjien paino putosi pysyvästi keskimäärin 5 %. Tämä on pysyvässä painonhallinnassa lääketieteellisesti merkittävä määrä.

Painonpudotusmenetelmän nimi on Onnikka. Kyseessä on internet-pohjainen palvelu, jossa ihmisten käyttäytymiseen vaikutetaan suostuttelevan ohjelmistosuunnittelun menetelmin. Käyttäjät ohjataan lempeästi tarkkailemaan tapojaan, tuntemuksiaan ja käyttäytymistään ja tekemään niiden pohjalta muutoksia elintapoihinsa. Tästä seuraa pysyvä painonpudotus. Onnikassa on huolellisesti suunniteltu ja optimoitu viikkorytmi tehtäville ja tietoiskuille, joka toimii pitkäaikaisessa ja terveellisessä painonpudotuksessa.

Onnikan suunnittelussa on hyödynnetty Oulun yliopiston huippuosaamista sisätautilääketieteen, käyttäytymistieteiden ja ohjelmistosuunnittelun osalta. Onnikasta on kehitetty uusi erityisesti älypuhelimille suunnattu versio ja tätä on myös pilotoitu. Laajempaan käyttöön palvelu on lanseerattu keväällä 2022.

Ratkaisun sivusto

https://www.onnikkahealth.fi/