KL Mechanicsin Artun vinkit nuorelle työnhakijalle

Mies ja KL Mechanicsin rakennus

Tärkeintä on, että intoa ja motivaatiota riittää, sanoo työnjohtajana työskentelevä Arttu Viljamaa.

”Miten teille pääsee töihin?”

Tämä kysymys pyörii nyt monen nuoren mielessä, kun käsillä on kesätöiden ja harjoittelupaikkojen etsiminen. Tai jopa valmistumisen jälkeisen työpaikan haku.

KL Mechanicsin Arttu Viljamaa avasi rekrytoinnin näkökulmia Kaakkurin koulun nuorille, kun hän kävi tammikuun lopussa puhumassa Työn Taitajat -tapahtumassa.

Vaikka Artun työnantaja edustaa metalli- ja konepajateollisuutta, hänen oppinsa sopivat mille tahansa alalle:

– Tärkeintä on työnhakijan into ja motivaatio.

Kun Arttu etsi opiskelupaikkaa peruskoulun jälkeen, hän oli miettinyt elektroniikka-asentajan uraa. Koulun kautta hän pääsi tutustumaan OSAOn eri vaihtoehtoihin – ja suunnitelmat muuttuivat lennosta.

– Valitsin koneistamisen opinnot, jotka olivat erittäin käytännönläheiset ja mukavat. Hain opiskelujeni aikana KL Mechanicsille työharjoitteluun ja pääsin sinne kesätöihinkin.

Myöhemmin Arttu on huomannut omien valintojensa avulla, että hänen työpaikallaan voi edetä esihenkilötehtäviin ammatillisellakin koulutuksella. Nyt hän työskentelee työnjohtajana KL Mechanicsilla.

Arttu kuvaili myös, millaista työ on nykyaikaisessa koneistamossa. Monelle nuorelle tulee yllätyksenä, että koneistaminen on siistiä sisätyötä ja siihen liittyy olennaisesti ohjelmointi: metalliala ei olekaan enää pelkkää rälläköintiä.

Lisäksi Artulla oli painavaa asiaa työelämän säännöistä ja vinkkejä työnhakuun:

Jos pääset töihin

Lähde: Arttu Viljamaa

Lue myös

Tämä artikkeli on osa We<3metal-kampanjaa, jota BusinessOulu toteuttaa yhdessä metallialan yritysten sekä oppilaitosten kanssa. Kampanjalla on tarkoitus avata metallialan positiivisia puolia sekä herätellä työelämävalintoja tekevien mielenkiintoa alaa kohtaan.