Digitalisaation tutkimus saa kasvot

Kollaasi tavanomaisista käyttötavaroista

Oulun yliopiston monitieteinen GenZ-profilaatiohanke alkaa konkretisoitua, kun tammikuussa valitut tenure track -apulaisprofessorit aloittavat tutkimustyön. Samalla hankkeen tavoite, ihmislähtöisyyden tuominen digitalisaatioon, tarkentuu tutkimusalojen näkökulmiksi.

Vuonna 2019 käynnistetty GenZ ottaa askelen eteenpäin, kertoo hankkeen johtaja, englannin kielen professori Pentti Haddington.

”Yhtenäistä tutkimusta ei hankkeessa ole tähän asti juuri ollut, mutta apulaisprofessorien valinta on käännekohta. He vievät tutkimusta eteenpäin, ja monitieteinen yhteistyö on alkanut.”

145 kansainvälisen hakijan joukosta valitut apulaisprofessorit edustavat Oulun yliopiston kauppakorkeakoulua sekä kasvatustieteiden ja sähkö- ja tietotekniikan tiedekuntia. Ryhmää täydennetään vielä kahdella professuurilla, joista toinen sijoittuu humanistiseen tiedekuntaan.

Suunnitteilla on myös työpaja, joka on tarkoitettu kaikille GenZ-hankkeesta kiinnostuneille Oulun yliopiston tutkijoille. Ajankohta riippuu koronavirustilanteesta.

Lue koko artikkeli täältä.