OuluHealth Labs

Man lying on a hospital bed while doctors perform diagnoses on their smart phones.

OuluHealth Labsin tavoitteena on edistää käyttäjäystävällisten tuotteiden ja palveluiden tuloa markkinoille, sekä tehostaa niiden avulla sosiaali- ja terveystoimen prosesseja sekä kuntalaisten hyvinvointia. Tarjolla on kolme erilaista ympäristöä.

Oys TestLab on aito, sairaalassa sijaitseva kehitys- ja testausympäristö, jossa yritykset saavat tuotekehitykselleen suoraa palautetta aidoilta käyttäjiltä. Oulun yliopistollinen sairaala käyttää laboratoriota prosessiensa kehittämiseen sekä mallintamaan rakenteilla olevaan Tulevaisuuden sairaalaan liittyviä suunnitelmia. Oys TestLabissa voidaan simuloida leikkaussaleja, vastaanottoja, osastoja, valvomoita, odotustiloja ja niin edelleen. Tiloissa on 3D-virtuaalitila ja 5G-testiverkko.

Oamk SimLab on monipuolinen simulaatio- ja studioympäristö, jota yritykset ja yhteistyökumppanit voivat käyttää testaus- ja kehittämisympäristönä terveysteknologian ja hyvinvointipalvelujen tuotekehityksessä.

Oulu WelfareLab on testausympäristö siellä, missä loppukäyttäjätkin ovat eli asiakkaiden ja potilaiden kodeissa sekä Oulun kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen toimintaympäristöissä. Kehitettävänä olevasta tuotteesta saadaan suoraa palautetta sekä alanammattilaisilta että asiakkailta.

Kokeilualustan sivusto

http://ouluhealth.fi/labs/