Hankkeessa profiloidaan Oulun alueen alikäyttöisiä toimitiloja (ns. brownfield) ja greenfield- resursseja osaksi Oulun invest in -tarjoomaa sekä selvitetään kohteiden kehittämismahdollisuuksia innovaatio- ja yritysekosysteemeinä.
PREPARE – valmiina hankintainnovaatioille ‑hankkeen tavoitteena on saada innovaatioketju paremmin liikkeelle ja edistää innovaatioiden käytännön hyödyntämistä. Markkinoilta saatavilla uusilla ratkaisuilla voidaan kehittää julkisia palveluita ja säästää veronmaksajien rahoja.
Hankkeessa perustetaan rakennusterveyden osaamiskeskus ja siihen liittyvä tutkimuslaboratorio, jotka yhdistävät poikkitieteellisesti tutkimusta ja yhteistyötahoja. Tavoitteena on tukea terveellistä rakentamista ja kestävää kehitystä, tarjoten tukea tutkimukseen, koulutukseen sekä liiketoimintaan rakennus- ja sisäilmatekniikan alalla.
Hankkeen päätavoitteena on luoda valmiuksia ja edellytyksiä uusien teknologisten ratkaisujen syntymiselle, tukea uuden teknologian käyttöönottoa ja mahdollistaa yrityksille digitaalisten ratkaisujen kehitysvaiheen testaus sekä kokeilut aidossa digitaalisessa terveydenhuollon käyttöympäristössä.
Terveysteknologia muodostaa merkittävän toimialan, joka on kasvava korkean teknologian vientiala. Terveysteknologian merkitys lisääntyy kansalaisten ikääntyessä ja syntyvyyden laskiessa, joten tarvitaan käyttäjäystävällisiä terveysteknologiaratkaisuja, joilla saadaan parempaa hoitoa asiakkaille, apua ammattilaisille ja tuottavuutta terveydenhuollolle.
Digitaalisen terveyden ja hyvinvointiteknologian kansallinen osaamisverkosto (DTHOSVE, DigiTerveys OSVE) -hanke rakentaa kansallista, laajaa ja avointa digitaalisen terveyden verkostotoimintaa. Hankkeen tuloksena syntyvä verkoston käynnistämisen tiekartta sisältää suunnitelmat verkoston järjestäytymisestä, strategiasta, resursseista, roolituksista ja tehtävistä.